Bölgesel Dil Ayarları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bölgesel Dil Ayarları
Slm
Denetim masasındaki bölgesel dil ayarlarından para birimi bölümünü kod ile nasıl değiştirebiliriz.(shellapi kullanmadan elle değik kod ile).Teşekkür diyorum ilgileneceklere
Denetim masasındaki bölgesel dil ayarlarından para birimi bölümünü kod ile nasıl değiştirebiliriz.(shellapi kullanmadan elle değik kod ile).Teşekkür diyorum ilgileneceklere
Kod: Tümünü seç
var
y_deg: PAnsiChar;
begin
Y_Deg := '$';
SetLocaleInfo(LOCALE_SYSTEM_DEFAULT, LOCALE_SCURRENCY, y_deg);
merhaba,
bu şekilde programın başlangıcında kullanılan parabirimini öğrenebilirsin.Ama kullanıcıya bilgi vermeden bu tarz bölgesel ayarları değiştirmeni tavsiye etmem.iyi çalışmalar.
var
para: String;
begin
para := CurrencyString;
Hiçbir koşulda kullanıcının sistem yerel ayarları ile oynamayın. Programınız beklenmeyen biçimde kapanırsa bu ayarları geri alamayacaksınız.
Bunun yerine System unitinde tanımlanmış olan:
var
CurrencyString: string;
değişkeni ile işinizi görün. Bu değişken sadece uygulamanıza özeldir. Yani değiştirdiğinizde, sistemin ayarları değil sadece uygulamanızınki değişir. Uygulamayı kapatırken eski ayarları yüklemeniz gerekmez.
var
CurrencyString: string;
değişkeni ile işinizi görün. Bu değişken sadece uygulamanıza özeldir. Yani değiştirdiğinizde, sistemin ayarları değil sadece uygulamanızınki değişir. Uygulamayı kapatırken eski ayarları yüklemeniz gerekmez.
sy coderlord
aslında benim yapmak istediğim paradox veri tabnında money olarak belirlediğim para alanına hesaplatma yaptırmak ama para değerinin sonunda TL,YTL gibi birim ifadeleri çıktığı için matematiksel işlem yaptırmak zor oluyor
edit3.Text:=ansireplacestr(edit3.text,'.','');
edit3.Text:=ansireplacestr(edit3.text,'YTL',''); komutundan da kaçmak istiyorum o yüzden para birimini bölgesel ayarlarda boşluk olarak belirleyip dbedit alanlarında hesaplatma işini yaptırabilmek.Kullanıcının ayarlarını değiştirmek istemem ama başka bir yol bulamıyorum.alanımı paradeğeri olarak görmek ve hesaplatmak istiyorum.
Ayrıca
uses imde
......SysUtils, olarak var
var
CurrencyString: string; biraz açarmısın ne yapılmalı.İlginize teşekkür ediyorum
aslında benim yapmak istediğim paradox veri tabnında money olarak belirlediğim para alanına hesaplatma yaptırmak ama para değerinin sonunda TL,YTL gibi birim ifadeleri çıktığı için matematiksel işlem yaptırmak zor oluyor
edit3.Text:=ansireplacestr(edit3.text,'.','');
edit3.Text:=ansireplacestr(edit3.text,'YTL',''); komutundan da kaçmak istiyorum o yüzden para birimini bölgesel ayarlarda boşluk olarak belirleyip dbedit alanlarında hesaplatma işini yaptırabilmek.Kullanıcının ayarlarını değiştirmek istemem ama başka bir yol bulamıyorum.alanımı paradeğeri olarak görmek ve hesaplatmak istiyorum.
Ayrıca
uses imde
......SysUtils, olarak var
var
CurrencyString: string; biraz açarmısın ne yapılmalı.İlginize teşekkür ediyorum
merhaba
ilk yaratılan modulün en altına (yada unit varsa)
yazın.Böylece sadece sizin programınızdaki para birimi değişecektir.Yerel ayarlarda bi değişiklik olmicak
kolay gelsin.
ilk yaratılan modulün en altına (yada unit varsa)
initialization
CurrencyString := '$'; //sizin istediğiniz parabirimi
kolay gelsin.
eğer kodlarınızda editlerdeki değerleri değilde tablodaki alanların değerlerine işlem yaptırırsanız currency alanlarda sıkıntı olmaması lazım.haydarxxx yazdı: aslında benim yapmak istediğim paradox veri tabnında money olarak belirlediğim para alanına hesaplatma yaptırmak ama para değerinin sonunda TL,YTL gibi birim ifadeleri çıktığı için matematiksel işlem yaptırmak zor oluyor
editbilmemne.text:=strtofloat(editx.text)*strtoint(edity.text)
tabloxtoplam.ascurrency:=tabloxalan1.ascurrency*tabloxalan2.asscurrency;
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aslangeri
table1Para3.ascurrency:=(table1Para1.ascurrency)*(table1Para2.asscurrency);
şeklinde bir para.db oluşturdum Para1,Para2,Para3 money alanlı belirledim parantezli ve parantezsiz deneme yaptım ama satır hatası veriyor.Nerede hata yapmış olabilirim.Eğer böyle bir kod çalışırsaki sanırım çalıştıran vardır çok iyi olacak.herkeze bu yardım ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
şeklinde bir para.db oluşturdum Para1,Para2,Para3 money alanlı belirledim parantezli ve parantezsiz deneme yaptım ama satır hatası veriyor.Nerede hata yapmış olabilirim.Eğer böyle bir kod çalışırsaki sanırım çalıştıran vardır çok iyi olacak.herkeze bu yardım ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
satır hatası nedir.haydarxxx yazdı:aslangeri
şeklinde bir para.db oluşturdum Para1,Para2,Para3 money alanlı belirledim parantezli ve parantezsiz deneme yaptım ama satır hatası veriyor.
vediği hata mesajını tam olarak söylersen. iyi olur.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama