euro-ytl çevirici

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
risk
Üye

euro-ytl çevirici

Mesaj gönderen risk »

selam arkadaslar forumu yeni buldum, delphi de daha çok başlardayım ama bir ödevim var yardımcı olabilirsiniz umarım euro-ytl , ytl-euro çevirmek için delphi kodu gerekli yardımcı olurmusunuz??
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Forumda hazır kod vereni biraz zor bulursunuz. Başlayın takıldığınız yerlerde sorun, umduğnuzdan çok cevap alacaksınız. Tabi ilk şart arama yapmak. Forum kurallarını okumanızı da şiddetle tavsiye ederim.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
risk
Üye

Mesaj gönderen risk »

:) arama yaptım TL yi ytl ye çeviren programlar ve kodlar var, o zaman şu şekilde sorayım delphi de yazılmış exe yapılmış bir programın kodlarını nasıl görebilirimn??:)
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

euro yu ytl ye çevirmekte ne var ki? Kur ile parayı çarpacaksın veya böleceksin :?: :!:
risk
Üye

Mesaj gönderen risk »

naile yazdı:euro yu ytl ye çevirmekte ne var ki? Kur ile parayı çarpacaksın veya böleceksin :?: :!:
supersin ya:) algoritması bu şekilde olcak ama kodlardan hic anlamıyorsan zor iş..:( nasıl olcak kur ile parayı çarpmak?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

risk yazdı:
naile yazdı:euro yu ytl ye çevirmekte ne var ki? Kur ile parayı çarpacaksın veya böleceksin :?: :!:
supersin ya:) algoritması bu şekilde olcak ama kodlardan hic anlamıyorsan zor iş..:( nasıl olcak kur ile parayı çarpmak?
Dalga geçmeni gerektiren nedir acaba :evil: Arkadaşımız nasıl olacağını söylemiş. Her iki alan da sayısal değerler olduğuna göre yerine göre çarpma veya bölme yapacaksın :!: Hala anlaşılmadıysa; USD kuru: 1,3356 YTL 15,00 $ (USD) için 15,00 * 1,3356 = ... YTL. 150,45 YTL Kaç $ derken de; 150,45 / 1,3356 = .. $ dir.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

risk yazdı: algoritması bu şekilde olcak ama kodlardan hic anlamıyorsan zor iş..:(
Forum ortamı, takıldığın yerlerde yardım almak için kullanılıyor, senin sorunun ise daha farklı, öncelikle bir delphi kitabı edinip program nasıl yazılır onu öğrenmen gerekiyor. Takıldığın yerlerde forum elinin altında olacak, arama ile istediğin çoğu şeyi bulabilir veya hiç bulamazsan yine burada sorarak cevap alabilirsin.
sevgi_kelbas
Üye

Mesaj gönderen sevgi_kelbas »

Arkadaşlara tamamen katılıyorum sorularımızı direk yazmak yerine ve hazır cevaplar beklemek yerine öncelikle araştırma yapmalıyız acaba daha önce bu konu tartışıldı mı diye bakmalıyız forumun düzeni açısından ve cevap alabilmek ve cevabı anlamak için önemli.. Naile arkadaşa katılıyorum bence öncelikle delphi'de çalışma yapmanız gerekiyor..
risk
Üye

Mesaj gönderen risk »

alla alla dalga gecmedik sadece soledik bizde neyse.