FireBird'de MSDOS Ekranı çıkıyor ya sonrası?
FireBird'de MSDOS Ekranı çıkıyor ya sonrası?
FireBird yükledim. "Firebird ISQL Toll" isimli bir MSDOS siyah ekranı çıkıyor ve şu mesaş yazıyor. "use CONNECT or CREATE DATABASE to specify a database SQL>" ve ekran öyle kalıyor. Nerde eksiklik var acaba?
Yani kızma ama bu kadar sitemkar yazacağına bi link ya da yol yazsaydın mutlu olurdum. Şimdi mutsuz mu oldum? Elbet ki hayır. Dikkat ederseniz üye olduğum günden bu yana çok fazla mesaj yazmamışım. Amacım gereksiz mesajlar yazarak sizleri oyalamak değil. Bunu düşünerek hareket ediyorum ve amacım bir şeyler öğrenmek. Kaldı ki Delphi dışında bir çok alanda araştırma yapan biriyim. Yani araştırmadan hazıra konma gibi bir eğilimim yok. Bak ilk cevabın bana yazdımcı olacak kadar açık olsaydı boşuna fazladan 2-3 mesaj daha yazılmazdı. hem de zamandan tasarruf ederdik. Şimdi kızıp beni siteden de atarmışsın:) Neyse hata yine de ben de ise özür dilerim.
Dostlukla...
Dostlukla...
Merhaba,
Alınmaya gücenmeye gerek yok.
Adminim sitede Firebird hakkında istemediğin kadar bilginin yer aldığını vurgulamak istemiş.
ISQL tool firebird'e yeni başlayan birisi için çok uygun değil. SQL komutları ile veritabanını yönetmenizi sağlar. Ancak IBExpert gibi araçlar işi basitleştirecektir.
Sitenin makaleler bölümünde ayrıntılı kullanım örnekleri mevcut.
Alınmaya gücenmeye gerek yok.

ISQL tool firebird'e yeni başlayan birisi için çok uygun değil. SQL komutları ile veritabanını yönetmenizi sağlar. Ancak IBExpert gibi araçlar işi basitleştirecektir.
Sitenin makaleler bölümünde ayrıntılı kullanım örnekleri mevcut.
Hoppala niye kızıyim kardeşim, yol göster demişsin gösterdim işte... Sık Sorulan Soruları okuyacaksın, kafandaki pek çok soruya yanıt bulacaksın. Sonra kafana yeni şeyler takılacak, arama yaptığın zamanda pek çoğuna forumda yanıt verilmiş olduğunu göreceksin. Gereksiz alınmalara gerek yok.gamsizgani yazdı:Yani kızma ama bu kadar sitemkar yazacağına bi link ya da yol yazsaydın mutlu olurdum. Şimdi mutsuz mu oldum? Elbet ki hayır. Dikkat ederseniz üye olduğum günden bu yana çok fazla mesaj yazmamışım. Amacım gereksiz mesajlar yazarak sizleri oyalamak değil. Bunu düşünerek hareket ediyorum ve amacım bir şeyler öğrenmek. Kaldı ki Delphi dışında bir çok alanda araştırma yapan biriyim. Yani araştırmadan hazıra konma gibi bir eğilimim yok. Bak ilk cevabın bana yazdımcı olacak kadar açık olsaydı boşuna fazladan 2-3 mesaj daha yazılmazdı. hem de zamandan tasarruf ederdik. Şimdi kızıp beni siteden de atarmışsın:) Neyse hata yine de ben de ise özür dilerim.
Dostlukla...
Selamlar.