dbgrid e bilgi ekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid e bilgi ekleme
arkadaşlar yaptığm programda taksitlendirme kullacam ve değerli arkadaşlar sayesinde bunu nasıl yapacağıma dair bilgiler edindim.Yalnız şimdi bi sorum daha olacak.Diyelimki taksit sayısı 6 ve taksit miktarını 100 lira seçti bunları tek tek girmek yerine dbgridde bir seferde nasıl gösteririm...
Field'ları taksit1, taksit2,taksit3... şaklinde oluşturduysanız;
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
For i:=1 to 6 Do
Tablo1.FieldByName('Taksit'+StrToInt(i)).AsCurrency:=TaksitTutarı;
daha detaylı açıklarmısın
daha detaylı açıklarmısın aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum şuan nasıl yani dbgrid e yada veri tabanına tek kaydet tuşuyla birden çok bilgiyi nasıl ekleyecez
Özür dilerim hakkaten hiç bir açıklama yapmamışım
kodlar şunu yapıyor;
i=1 değerini veriyor
taksit1 isimli filed'ı bulup, değer atıyor.
Sonra i'ye 2 değerini veriyor, taksit2'ye değer veriyor...
bu şekilde taksit6'ya kadar değer veriyor
bu çözüm sadece x1,x2,x3 isimli field'lara değer vermek için kullanılabilir.

kodlar şunu yapıyor;
i=1 değerini veriyor
taksit1 isimli filed'ı bulup, değer atıyor.
Sonra i'ye 2 değerini veriyor, taksit2'ye değer veriyor...
bu şekilde taksit6'ya kadar değer veriyor
bu çözüm sadece x1,x2,x3 isimli field'lara değer vermek için kullanılabilir.
ya afedersin şöyle bişey düşünüyorum ben şimdi veritabanından bilgileri dbgrid te doğrudan gösterecem ve kullanıcı taksit seçeneklerini girecek yani birinci taksitte 50 ikinci taksitte 100 üçüncü taksidde 200 gibi bu bilgileri girip kaydet bastığı an dbgridde görünecek ve veritabanına kaydolunacak..
Neden şöyle bir şey yapmadığınızı anlayamadım;
Bunun başka çözümü var mıdır bilmiyorum. Ama sanırım Taksit+inttostr(i) dediğimiz gibi edit+inttostr(i) ile edit1,edit2'ye filan da ulaşabiliyorduk.
Bu arada Grid'de göstermek için Table1.Post; demeniz yeterli diye düşünüyorum. Olmazsa DBGrid1.Refresh ya da Table1.Refresh sağlayacaktır bunu.
Kod: Tümünü seç
Table1Taksit1.Currency:=StrToCurr(edit1.text);
Table1Taksit2.Currency:=StrToCurr(edit2.text);
Table1Taksit3.Currency:=StrToCurr(edit3.text);
Table1Taksit4.Currency:=StrToCurr(edit4.text);
Table1Taksit5.Currency:=StrToCurr(edit5.text);
Bu arada Grid'de göstermek için Table1.Post; demeniz yeterli diye düşünüyorum. Olmazsa DBGrid1.Refresh ya da Table1.Refresh sağlayacaktır bunu.
ya arkadaşlar hiç mi yok dediğimi anlıyan yardımcı olabilecek yok denemediğim şey kalmadı nerdeyse bu kadar zormu yaaa anlamıyorum.
dediğim şu tekrar sölüyorum veritabanına birden fazla girdiyi aynı anda nasıl yaparız dbgridde göstermeyi buldum sql ile hallediyorum ama bilgileri tek tek giriyorum dbeditlere taksit.ödeme günü v,s bilgiler girilip kaydet e tıklanınca hepsi veritabanına kaydolacak her seferde tek tek kaudet demiyecem ....
dediğim şu tekrar sölüyorum veritabanına birden fazla girdiyi aynı anda nasıl yaparız dbgridde göstermeyi buldum sql ile hallediyorum ama bilgileri tek tek giriyorum dbeditlere taksit.ödeme günü v,s bilgiler girilip kaydet e tıklanınca hepsi veritabanına kaydolacak her seferde tek tek kaudet demiyecem ....
Eğer DBEdit kullanıyorsanız Table1.Post; komutu verdiğiniz anda (misal bir butonun onclick olayında) bütün bilgiler tabloya kaydedilir ve doğal olarak DBGrid'de görünür. Her seferinde ve tek tek diyerek ne kastettiğinizi anlamıyorum. Kodlarınızı göndermeyi deneyin bir de.hasguc yazdı:bilgileri tek tek giriyorum dbeditlere taksit.ödeme günü v,s bilgiler girilip kaydet e tıklanınca hepsi veritabanına kaydolacak her seferde tek tek kaydet demiyecem ....