Soap-Wsdl Generator

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Soap-Wsdl Generator

Mesaj gönderen CinAnka »

Merhabalar;

Şu an Delphi'de bir Toplu Sms Gönderim programı hazırlıyorum. Bu program için webservice kompenentini kullanmam lazım. Bu tür projeler için wsdl dökümanı lazım, ama beim servis sağlayıcı firmam delphi ile çalışamadığı için bana sistem özelliklerini belirleyecek olan wsdl dökümanı yollayamıyor. bu dökümanı benim hazırlamam mümkün mü?

yaptığım araştırma sonuda microsoft un SOAP Toolkit diye bir programı olduğunu gördüm, ve onun içerisinde de WSDL generator diye bir program war. Ama gördüğüm kadarı ile benim işime pek yaramıyor.

Şu aşamada projeden vaz mı geçmeliyim?:(

Servis sağlayıcı firmam, jar dosyası yollamış bana (java). Bu dosyayı delphi de hazırladığım programa dahil edip wsdl dökümanı ile aynı işlevselliği göstermesini sağlamak mümkün mü?

Cevaplarınızı bekliyorum...

İyi çalışmalar....
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bu wsdl standart birşey değil mi?
java için ayri, c# için ayri delphi için ayri bir wsdl standarti oldugunu sanmiyorum. siz wsdl yi ilgili programlama aracina verirsiniz o kendine has bir sekilde wsdl yi kendi arabirimine cevirir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

WSDL standart bir format.
Delphi'de
File->new->other->webservices->WSDL importer aracıyla webservice fonksiyonlarını projeye import edebilirsiniz.