selam arkadaşlar,
bir exe nin com tarafından mı yoksa normal yoldan mı çalıştığını anlama imkanımız var mıdır?
exe nin com tarafından çağrıldığını anlayabilir miyim?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
-
- Üye
Process id bilgisinden yola çıkarak bi yere varamazmıyız...
Daha doğrusu parent processid ye bakıp exe nin işletim sistemi mi yoksa başka bir uygulamadan çağrıldığını anlayabiliriz sanki..
arkadaşlar uygulamanın parentprocessid ve bu tür bilgilerine ulaşma metodu nedir?
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
Daha doğrusu parent processid ye bakıp exe nin işletim sistemi mi yoksa başka bir uygulamadan çağrıldığını anlayabiliriz sanki..
arkadaşlar uygulamanın parentprocessid ve bu tür bilgilerine ulaşma metodu nedir?
-
- Üye
Jedinin Open Delphi Tools, Delphi Open Tools vs. gibi bir projesi vardı, google üzerinden bulabilirsin. Örnekler arasında toolhelp viewer diye bir uygulama var. Bu uygulama Parent Process'i (yani programı çalıştıran diğer program ya da işletim sistemini), threadleri, programların yükledikleri dll'leri vs. envayi çeşit şeyi gösteriyor. Ve açık kaynak çok faydalı olabilir.dolphinxxx yazdı:Process id bilgisinden yola çıkarak bi yere varamazmıyız...
Saygılarımla ve Başarılar.