Dinamik XML

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Dinamik XML

Mesaj gönderen CinAnka »

Toplu SMS gönderecek bir program hazırlıyorum. Bu programda gerekli bilgileri göndermek için gerekli xml yapısı şöyle:

Kod: Tümünü seç

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9" ?> 
<message-context type="smmgsd" > 
<username>myusername</username> 
<password>mypassword</password> 
<outbox-name>company</outbox-name> 
<reference>yourreference</reference> 
<start-date></start-date> 
<expire-date></expire-date> 
<message-type>0</message-type > 
<message-header>someheader</message-header> 
<text>test message</text> 
<gsmnos>90542XXXYYZZ,90532XXXYYZZ,90555XXXYYZZ </gsmnos> 
</message-context> 

XML istekleri http://www.biotekno.biz:8080/SMS-Web/xmlsms adresine yukarıdaki xml yapısına uygun olarak gönderilebiliyor. Ve bu işlem sonucunda, karşıdaki server bana hangi mesajların başarılı olduğunu dönecek. Sorularım şunlar:

1. Bu tarz bir programda, webservice kullanmadan sms gönderimi yapabilir miyim?

2.Xml yapısı nasıl dinamik yapılabilir? örneğin formda 1000 den fazla kişinin telefon numarısı war. ben sms göndermek istediklerimi seçip gönder butonuna tıklayınca, yukarıda vermiş olduğum xml yapısı dinamik olarak nasıl değişir?

Bu işlemleri kodla yapmak istiyorum ama örnek kod bulamadım. Bilgisi olanlar yardımcı olursa gerçekten çok makbule geçecek...

İyi çalışmalar
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

1. Bu soruyu SMS servisini sağlayan siteye sorman daha doğru olur.

2.öncelikle yukardaki xml yapısının çok iyi olduğunu söyleyemicem, sanki RSS, Atom yapısı daha uygun olurdu. özellikle hangi mesajların gidip gitmediğini öğrenme konusunda. Ama sağlayıcı bu formatı destekliyorsa yapacak bişey yok. Senin bu xml i parse edip <gsmnos> node una formdan seçtiğin no.ları eklemen gerekecek. Delphi de XML parse diye aratırsan birçok sonuca ulaşırsın.
kolay gelsin
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
CinAnka
Üye

Mesaj gönderen CinAnka »

yukarıda verilen xml formatı, servis sağlayıcı firmamın verdiği format, o yüzden değişiklik yapamıyorum. farklı gsm nolarını for loop u ile hallettim. Ve ayrıca bu tür xml gönderimleri için webservice kullanmaya gerek yokmuş, ben indy clients sekmesindeki IDHTTP1 bileşenini kullandım, ve olayı çözdüm...
Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür!