Kaydet_sil_edit_post işlemleri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Kaydet_sil_edit_post işlemleri

Mesaj gönderen haydarxxx »

arkadaşlar foruma baktım ama haliyle firebird de de yeniyim.IBdataset le bağlantı yaptım gerekli sql işleminide Ibdataset e yaptırdım her ne kadar ne işe yaradığını bulamadıysam IBDatabase in Dataset editörle hazırladığımız sql le ne işe yarıyor yani burda da silme, ınsert,edit ,refresh bölümleri var.formum da

IBDataSet1
IBDatabase1
IBTransaction1
ve DataSource1 var gerekli bağlantıları doğru yaptım ama standar verdiğimiz komutlarda örneğin

procedure TForm1.IBDataSet1AfterPost(DataSet: TDataSet);
begin
IBDataSet1.Transaction.CommitRetaining;
end;

IBdataset1.delete; yapıyorum DBGrid1 de kaydın silindiğini görüyorum ama projeyi kapatıp tekrar açtığımda kayıtlar geri geliyor.Evet forumda bunla ilgili bazı bilgiler var ama ne yi nereye yazacağız.

kısacası firebirde kayıtları sağlıklı tutmak ve sildiğimiz kayıtların çıkmaması gibi genel kullanacağımız kodlarda

IBdataset1.Append;
IBdataset1.post;
IBdataset1.edit; gibi işlemlerin sonuna başka bir şey ekleniyormu CommitRetaining işlemleri nedir.şimdiden teşekkür ediyorum.umarım anlatabilmişimdir.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Makaleler kısmında aradıklarınıza ilişkin örnek kodlar ile birlikte, 7. Seminerde anlatılan bir Adres Etiket Programı var oralardan faydalanabilirsiniz.

Ayrıca CommitRetaining işlemi Normalde Delete ile sildiğiniz komutların Firebird Tarafından Transactionların kapatılıp COMMIT Edilmesi (Yani Diske gerçekten öyle kaydedilmesini sağlar) Aksi takdirde (Commit) etmez iseniz, transactionlarınız askıda kalır ve Firebird server tarafından geri sarılır (Otomatik olarak) ve hiç yapılmamış konumuna getirilir.

Transactionlar, veri güvenliğini arttırmak için kullanılır. Bu konuları biraz araştırın.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Kuri_YJ
link verbilirmisin bu 7.seminer nerde.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

Mesaj gönderen interboy »

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Seminer 7 ve diğerlerini indirdim.ama bu bana çok ileri bir seviye geldi.tabi bunun yanısıra ses görüntü bakımından çok verimli bir avi dosyası olduğunu söyleyemem quick time ilede denedim ama anlaşılması çok zor.

Tabi bu arada bu seminerleri düzenleyen ve yayınlayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, büyük emek var.

firebird e yeni geçen biri olarak delphiye çok hakim değilim firebird ile ilgili seminerlerde ki uygulamaların proje olarak yayınlanmasını isterdim.Yada seminer avileri yerine bu uygulamaları resimli anlatan bir bir sayfa

örneğin

viewtopic.php?t=9837&start=0&postdays=0 ... t=ibexpert

firebird ü IB bileşenleri ile bağlar iken temel bir kaç kuralı post insert delete append gibi komutlarda nelerin değişmesi ve kullanılması gerektiğini.Dataset in tam olarak ne işe yaradığı sql lerin nasıl oluşturulduğunu gösteren

yazımı okuyacak olan arkadaşlar ee bunların hepsi forumda var diyecek biliyorum ama bilgileri bölük pörçük bulabiliyorum birinden bir bilgi alırken başka bir link veriliyor o linke gittiğimizde aradığımı bulamıyorum farklı bir durum çıkıyor işler karışıyor.Biz acemileride düşünün :D .
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

İnşallah bir fırsat bulursam bu bahsettiğinizi örnekleyerek adım adım anlatan bir dokuman hazırlamayı düşünüyorum ama bir türlü fırsat bulamadım.

Basit bir uygulamayı FB ile hazırlayıp çalıştırmak.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

sy Kuri_YJ

siz bunları hazırlayana kadar ben programcılığa ara vereceğim o yüzden elini çabuk tut :D

saygılar
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

haydarxxx yazdı:sy Kuri_YJ

siz bunları hazırlayana kadar ben programcılığa ara vereceğim o yüzden elini çabuk tut :D

saygılar
Kimseyi zorla programcı yapmak gibi bir çabamız yok :!: Yardımlaşma konusunda fedakârlık yapan arkadaşlara saygılı olalım :evil:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

rsimsek
benim kötü bir niyetim yoktu.sadec espiri yaptım.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

haydarxxx yazdı:rsimsek
benim kötü bir niyetim yoktu.sadec espiri yaptım.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
@Kuri_YJ (Adnan) hocamla hemşehri olabilirsiniz o kısmı düşündüm fakat o derece samimiyetiniz olduğunun farkında değilim :?
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Konuyu uzatmak istemiyorum ama espiri yapmak için samimi olmaya gerek yok diyorum.Arkadaşınızı yada hocamızı diyeyim tanımıyorum savunmakta da haklısınız belkide.Sevgiler
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

:?
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Ne demiş Mevlana Hazretleri,

Gel Gel Kim olursan ol gel...

Biz de onun felsefesiyle hareket ediyoruz, Recep'im Şimşek'im yine Şimşek kimin çaktın
:lol:

Arkadaşlar, Haydarxxx ve Recep Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, ben kötü algılamadım ama Recep sana da çok teşekkür ederim, dayanışmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bana hissettirdin.

Haydarxx sakın Recep'i yanlış anlamayasın, dünya tatlısı bir arkadaşımızdır. İnşallah seminerlerde bir araya gelip tanışma fırsatı bulabiliriz. Ne Recep'in ne de senin art niyetli bir davranışta olmadığınızı görüyor ve hissediyorum.

İşlerimin yoğunluğu sebebiyle (Hem Mesai saatlerinde hem de mesai saatleri dışında da) kalan vakitlerde ancak uyumakla geçiriyorum.

İnşallah daha uzun sürmez zira ben de yoruldum biraz :(

Herkese Sevgiler
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Hocam teşekkür ediyorum anlaşınız için Recep hocamada kızgınlığım yok zaten.Evet bir yanlış anlaşılma var.Ama savunmasınıda anlayışla karşılıyorum zaten.İnşallah bir şekilde tanışırız.Tanışmak isterdim.Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Güzel kardeşlerim, hocalarım... Ben de celallenmedim merak etmeyin. Sadece sevgi saygı çerçevesi içerisinde bu şaka ve espri şeklinde de olsa emri vaki gibi anlaşılmasın istedim. Hem bu olayı eski bir üye arkadaşımız yapmış olsa dikkat çekmek, büyütmek istemezdim. Kabul edelim ki yeni girdiğiniz bir topluluğa selamun aleyküm deyip espri yapmazsınız değil mi :?: Yani bence o kısım biraz abes kaçmış.. Yoksa @haydarxxx kardeşimizin iyi niyetli olduğu anlaşıldı :wink: Aslında bu ara yeni üyelerin gelişi ve kalabalıklaşmamız vesilesi ile ve bu vesile ile biraz da "kızım sana derim gelinim sen işit" olayı olsun istedim.. Buradaki fedakârlık bir araya gelen gönüllülerin gönülden yaptığı bir şeydir. Zorlama ile kesinkes olmayacağı aşikâr :idea: