Uygulamarımda form inheritance kullanıyorum ama 2 temel sorunum var
1. table için jenerik kod kolay.. dbgrid.datasorce.dataset.post diyorum örneğin. ancak query kullanımında sql kodu sorunu var. sql query için inheritance kullanalar aydınlatabilirmi beni.
2. database form wizard gibi bir wizard yapan varmı? wizard yazdım 1-2 tane henüz yeterli değil...
3. sql kodlarında select * from tablo demekle table kullanmak nerdeyse eşit yuk getiriyor ... limit 100 desek örneğin buda tamam. sorun şu . kullanıcı grid içinde sona geldiğinde sonraki 20 yada x kaydı nasıl otomatik çağırtırız? Logoda bunu yapılmış diye duydum ? bilen varmı bu olayı....
4. iki form var. birinci formun içindeki panelde 2. formu gösermek istiyorum.. ancak bir sakatlık oluyor. parent ataması vs ok ama form tuhaf davranıyor. bunu yapan varmı?
Form inheritance, form wizard ve bide sql sorusu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
3. sorun için sunu söyleyebilirim devexpress'te böyle bir özellik vardı gridde. Kendin uğraşarak datagrid içinde yazabilirsin. Dataset scroll olduğuunda son kayda yada ilk kayda gelip geşmediğini kontrol edersin. ona göre sql'li yeniden çağırırsın.Ekrana kaç kayıt sığabileceğinide grid yüksekliğini hücre yüksekliğine bölerek bulabilirsin.
4. soru için şunu söyleyeyim. Nasıl bir gariplik? Ben hiç yapmadım ama bu şekilde esnek form tasarlayarak veri tabanına kaydedip kullanan arkadaş var.
4. soru için şunu söyleyeyim. Nasıl bir gariplik? Ben hiç yapmadım ama bu şekilde esnek form tasarlayarak veri tabanına kaydedip kullanan arkadaş var.
4. sorun
olayı çözdüm aslında ama bilmeyen arkadaşlar için bilgi olsun diye söylüyorum..
şimdi olay şu benim arayüzümde bir form kayıtları listeler ve bu formdan detay forma geçiş yapılır. bir formun birinde kullanıcı page controller ın bir tabsheetine geldiğinde bu kayıt listesinide görmesi gerekti kullanıcının. ya gridi koyup yukardaki onca düğmenin kodunu kopyala yapıştır ile yapacaktım yada formu o tabshete gömecektim.
Eskiden showmodall denemiştim olmamıştı. sonra show ile göstermiştim ama aling ve top left gibi ayarlara dikkat etmemişim hepsi bu. ilgilenenler için kod burada
FrmVizGrid:=TFrmVizGrid.Create(Self);
// ShowMessage(BoolToStr(FrmVizGrid=Nil));
FrmVizGrid.Parent:=Panel1;
// FrmVizGrid.Top:=0; alclient olduğundan buna gerek yok
// FrmVizGrid.Left:=0;
FrmVizGrid.Align:=alClient;
FrmVizGrid.Show;
Dm.TblVizite.Filter:='Persicno='+QuotedStr(Dm.TblPersonSicilNo.AsString);
Dm.TblVizite.Filtered:=true;
şimdi olay şu benim arayüzümde bir form kayıtları listeler ve bu formdan detay forma geçiş yapılır. bir formun birinde kullanıcı page controller ın bir tabsheetine geldiğinde bu kayıt listesinide görmesi gerekti kullanıcının. ya gridi koyup yukardaki onca düğmenin kodunu kopyala yapıştır ile yapacaktım yada formu o tabshete gömecektim.
Eskiden showmodall denemiştim olmamıştı. sonra show ile göstermiştim ama aling ve top left gibi ayarlara dikkat etmemişim hepsi bu. ilgilenenler için kod burada
FrmVizGrid:=TFrmVizGrid.Create(Self);
// ShowMessage(BoolToStr(FrmVizGrid=Nil));
FrmVizGrid.Parent:=Panel1;
// FrmVizGrid.Top:=0; alclient olduğundan buna gerek yok
// FrmVizGrid.Left:=0;
FrmVizGrid.Align:=alClient;
FrmVizGrid.Show;
Dm.TblVizite.Filter:='Persicno='+QuotedStr(Dm.TblPersonSicilNo.AsString);
Dm.TblVizite.Filtered:=true;