bilgisayar kontrol

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
samety81
Üye

bilgisayar kontrol

Mesaj gönderen samety81 »

merhabalar ben program çalıştırıldıgından itibaren bilmgisayarda yapılan işleri kontrol eden bir program yapmayı düşünüyorum burda yani programda neyi göze alarak neyleri kontrol ederek programı bunları gercekleştirebilirim yardımlarınızı beklıyorum
MuzAn
Üye
İletişim:

Re: bilgisayar kontrol

Mesaj gönderen MuzAn »

samety81 yazdı:merhabalar ben program çalıştırıldıgından itibaren bilmgisayarda yapılan işleri kontrol eden bir program yapmayı düşünüyorum burda yani programda neyi göze alarak neyleri kontrol ederek programı bunları gercekleştirebilirim yardımlarınızı beklıyorum
Boyle bir seyi Delphi ile yapmanizi pek tavsiye etmem; ama, nasil yapilabilecegini kisaca soyle tarif edebilirim:

Isletim sisteminin process listesini surekli (kisa periyodlarla) okuyan bir program yazabilirsiniz. Bu program, sizin ilgilendiginiz exe'nin kosturulmasini farkeder, sizin calistiracaginiz programi calistirir.

Bu kadari zor degil. Uygulamada ise basbelasi olmak ihtimali var, cunku sizin programinizin makinayi cok fazla mesgul etmek riski var.

Bunun sebebi de 'event-driven' bir program olmak yerine surekli 'poll' eden bir sey oldugu icin..

Bunu tam yapabilmek icin TDI surucusu filan yazmak lazim. Yani, hayli low-level. Suruculeri (driver) de Delphi ile yazamiyoruz.

Dolayli olarak asagidaki linkten faydalanabilirsiniz:
http://www.experts-exchange.com/Program ... 68483.html