Ses kartına erişim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ses kartına erişim
S.A.
merhabalar arkadaşlar,
delphiyle seri porta bağlı ses üreten bir devreden veriyi alıp bunu dinletmek için ses kartına nasıl ulaşabilirim? Ayrıca devre sadece ses verisi verecek bunun için ses kartına start stop verilerini nasıl ekleyeceğim.
Saygılar...
merhabalar arkadaşlar,
delphiyle seri porta bağlı ses üreten bir devreden veriyi alıp bunu dinletmek için ses kartına nasıl ulaşabilirim? Ayrıca devre sadece ses verisi verecek bunun için ses kartına start stop verilerini nasıl ekleyeceğim.
Saygılar...
Selam.
- Çok eskiden (1986-1988) SoundBlaster ilk defa ülkemizde görülmeye başladığında ve tabii pahalı iken, MOD Player Programlar vardı. Bildiğimiz Midi dosya formatıyla aynıydı, farkı içinde her enstruman için ses örneği taşıyor ve bunu kullanarak On the Fly WAV dosyası üretiliyordu.
- İşte bu dönemlerde DigitalAnalog converter devresi yapardık, 10-15 tane 1 KB'lık direnç'in data pinlerine (6 adet ti yanlış haıtlamıyorsam) türev bağlantı şeklinde bağlanmasıyla, seri porttaki digital çıkışın toplamını alarak bir amplifikatöre bağlar, filtreler ve tatminkar sonuçlar alırdık.
- Ses kartından çıkış varken buna neden gerek duyduğunuz özel olarak sormak istedim.
- Çok eskiden (1986-1988) SoundBlaster ilk defa ülkemizde görülmeye başladığında ve tabii pahalı iken, MOD Player Programlar vardı. Bildiğimiz Midi dosya formatıyla aynıydı, farkı içinde her enstruman için ses örneği taşıyor ve bunu kullanarak On the Fly WAV dosyası üretiliyordu.

- İşte bu dönemlerde DigitalAnalog converter devresi yapardık, 10-15 tane 1 KB'lık direnç'in data pinlerine (6 adet ti yanlış haıtlamıyorsam) türev bağlantı şeklinde bağlanmasıyla, seri porttaki digital çıkışın toplamını alarak bir amplifikatöre bağlar, filtreler ve tatminkar sonuçlar alırdık.

- Ses kartından çıkış varken buna neden gerek duyduğunuz özel olarak sormak istedim.

Hocam sorunu yanlış anlamıyorsam ses kartında analog giriş varken neden bunu digitale çevirip seri porttan aktarmaya çalıştığımı soruyosun. Bende sana katılıyorum ama bu proje hocamın isteği. Devrede ses kartı için ayrı seri port için ayrı çıkış almamı istemiyor yani ses kartıyla donanım olarak bir bağlantı olmaması gerekiyor. O yüzden bunu yapmam gerekiyor. Ayrıca bu media playerın dll'lerini nasıl kullanabilirim? Kod yazabilirseniz sevinirim teşekkürler...
Sesi seri prottan nasıl alınacağı hakkında pek fikrim yok ama nasıl çalınacağı hakkında örnek bir program yapmıştım bir aralar. Program AudioIO componentlerini kullanıyor. Componentler windows multimedia apilerinin kullanımını kolaylaştırıyor ama wav kaydetme ve çalma gibi özellikleri yok sadece ramda, pointerını verdiğin ham sesi çalabiliyor ve kaydedebiliyor. Ben bir sınıf yazarak wav kaydetme özelliğide ekledim. Mailini verirsen bu projeyi gönderebilirim veyahut herkezin yararlanabilmesi için mustafa abiye gönderip siteye koydurabiliriz.
Kolay gelsin...
Kolay gelsin...
Birader çok teşekkür ederim işime yararsa mesafe katetmiş olucam.
e-mail adresim kadirerbas@yahoo.com gönderirsen sevinirim.
iyi günler
e-mail adresim kadirerbas@yahoo.com gönderirsen sevinirim.
iyi günler
undefined dosyayı gönderdi, siteye koydum. http://www.delphiturkiye.com/dfiles/seskayit.zip
Teşekkürler undefined.
Kolay gelsin.
Teşekkürler undefined.
Kolay gelsin.