parelel porttan veri alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
zalimsevki
Üye

parelel porttan veri alma

Mesaj gönderen zalimsevki »

C dili ile işletim sistemi yazılmış bir cihaz var .. Lazer yada nokta vuruşlu yazıcıdan çıktı alınabiliyor LPT portundan cihazın .. Cihazın LPT portundaki çıkış bilgisayarın com yada LPT portu arasında hazırlanacakbir kablo ile br bilgisayara bağlanarak yazıcıya gönderilen veriler yakalanabilirmi .. Cihzında kağıt yok gibi hata mesajları üretmemesi gerecek tabiki ..
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

Yakalayabilirsin ama bu ne işine yarayacak ? Yazıcı yazdırma mantığınıda bilmen gerekli....
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
zalimsevki
Üye

veritabanına kayıt

Mesaj gönderen zalimsevki »

Yazıcı çıktısını.. bi veritabanına atmak istiyorum ..
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

LPT sorunu

Mesaj gönderen quasi »

Selam Aynı sorunla bende karşılaştım. Çözebildiniz mi?
Quasi Infinity
in Denizli
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

Benzer bi uygulamayı santral konsolu için yapmıştık. Konuşmaları yazdırıyordu. Bizde bilgisayarda tutmak istemiştik..

Öncelikle lpt den değil com dan çalıştık. lpt kablosunu com a çevirdik. daha sonra cport bileşini ile bilgileri almıştık. bileşeni incelemeni tavsiye ederim.

Saygılarımla
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

LTP Nasıl com porta dönüşüyor? :?
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

lpt kablosunun 25 pin olan kısmı konsolda.diğer ucunu coma girecek şekilde ( com tarafında 2-4 ve 5. pinleri bağlayıp ) ayarladık. çevirmekten kastım oydu.

başka bir sistemde kullanmadım sadece konsol için hazırlanmıştı. com balantı pinleri farklılık gösterebilir.
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

basit bir pin dönüşümü ile olacak iş değil. arada seviye farkı var. seri port +- 8 volt civarı. paralel port ise 0...5Volt TTL seviye ile çalışıyor. seviyeyi, dönüştürmekle iş bitmez. Protokol için ayrıca çip de lazım. (pic olur)

Bu cihazdan gelen paralel port verisini usbden sizin programınıza ileten sistem yapılabilir.

Yani bir ara kablo hem cihazdaki yazıcı çıkış portuna hem de usb porta bağlanacak...