Delphide yaptığım projenin kurulum cd'sini nasıl hazırlarım?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphide yaptığım projenin kurulum cd'sini nasıl hazırlarım?
S.A. arkadaşlar..
İnstallShield'de yapmaya çalışıyorum ama olmuyo Delphi kitabından yararlandım yine olmadı.
Programımda alias kullanmadım.bana kurulum cdsini nasıl yapacağımı anlatırsanız çok teşekkür ederim.
kurulum cdsi hazırlamak için program varsa kullanımını anlatarak download imkanı verirseniz sevinirim.. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden hepinizden Allah razı olsun.
İnstallShield'de yapmaya çalışıyorum ama olmuyo Delphi kitabından yararlandım yine olmadı.
Programımda alias kullanmadım.bana kurulum cdsini nasıl yapacağımı anlatırsanız çok teşekkür ederim.
kurulum cdsi hazırlamak için program varsa kullanımını anlatarak download imkanı verirseniz sevinirim.. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden hepinizden Allah razı olsun.
Yeni başladıysan biraz teknik olabilir kusura bakma.
Ne yapalım bu saatte bu kadar
Alias'ın PATH'ini belirttiğin bi yer var, oraya sadece Veritabanı yaz.
Muhtemelen D:\Proje vs yazıyordur.
Sonra program kısayollarını oluşturduğun yerde, çalışma yeri ya da başlangıç yeri ikisinden biri var, orda [INSTALLDIR] ı seç.
Not: Bunun geçerli olması için, VT dosyalarının Veritabani isimli klasörde olması ve bu klasörün de exe'n ile aynı yerde bulunması gerekiyor.
Aklıma şimdi gelen bir çözüm; PATH'i boş bırak, INSTALLDIR'ı seçeceğine DATABASEDIR'ı seç
Ne yapalım bu saatte bu kadar

Alias'ın PATH'ini belirttiğin bi yer var, oraya sadece Veritabanı yaz.
Muhtemelen D:\Proje vs yazıyordur.
Sonra program kısayollarını oluşturduğun yerde, çalışma yeri ya da başlangıç yeri ikisinden biri var, orda [INSTALLDIR] ı seç.
Not: Bunun geçerli olması için, VT dosyalarının Veritabani isimli klasörde olması ve bu klasörün de exe'n ile aynı yerde bulunması gerekiyor.
Aklıma şimdi gelen bir çözüm; PATH'i boş bırak, INSTALLDIR'ı seçeceğine DATABASEDIR'ı seç
ulu coder'e:
ben delphi kitabının yardımıyla installshiel'de kurulum cdsi hazırlıyorum yani program dosyalarını belirlediğim klasöre atabiliyorum ve bu klasörü cdye yazıp delphi yüklü olmayan makinaya kurulumu yapabiliyorum gerekli kısayolları falan yapıyo ama çalışmıyo exe hatası veriyo..
ama aynı işlemleri delphi kurulu makinaya yaptığım zaman programım çalışyo sorunu bir türlü çözemedim.. umarım anlaşılacak şekilde yazmışımdır.. izininle ve yardımcı olduğun sürece tecrübelerinden yararlanmak üzere çok teşekkür ederim..
ben delphi kitabının yardımıyla installshiel'de kurulum cdsi hazırlıyorum yani program dosyalarını belirlediğim klasöre atabiliyorum ve bu klasörü cdye yazıp delphi yüklü olmayan makinaya kurulumu yapabiliyorum gerekli kısayolları falan yapıyo ama çalışmıyo exe hatası veriyo..
ama aynı işlemleri delphi kurulu makinaya yaptığım zaman programım çalışyo sorunu bir türlü çözemedim.. umarım anlaşılacak şekilde yazmışımdır.. izininle ve yardımcı olduğun sürece tecrübelerinden yararlanmak üzere çok teşekkür ederim..
- comlekciler
- Üye
Alias kullanmıyorsan şuna dikkat etmelisin;
Diyelim ki programı yazarken VT dosyaların 'C:\Projeler\Stok Takip\VeriTabani' klasöründe.
Programı kurduğun bilgisayarda ise büyük ihtimalle 'C:\Program Files\Stok Takip\VeriTabani' klasöründe olacak.
Bunun yanında BDE ayarlarını da yaptırmakta fayda var ki kolay bi şey;
InstallShield'di aç
Sol taraftan Object/Merge bölümünü seç
Çıkan listede BDE_ENT'i aktifleştir.
Next'e bas.
Dosya ismi girmeni isteyecek, C:\bilgiler.ini yazabilirsin. Sonra tekrar Next.
Lunch'a tıkla.
Microsoft Paradox Driver'ı aktifleştir.
Eğer Alias'ın olsaydı bu ekranda tanımlayacaktın.
Sonra tekrar Next.
Ve son olarak Finish butonu.
Diyelim ki programı yazarken VT dosyaların 'C:\Projeler\Stok Takip\VeriTabani' klasöründe.
Programı kurduğun bilgisayarda ise büyük ihtimalle 'C:\Program Files\Stok Takip\VeriTabani' klasöründe olacak.
Bunun yanında BDE ayarlarını da yaptırmakta fayda var ki kolay bi şey;
InstallShield'di aç
Sol taraftan Object/Merge bölümünü seç
Çıkan listede BDE_ENT'i aktifleştir.
Next'e bas.
Dosya ismi girmeni isteyecek, C:\bilgiler.ini yazabilirsin. Sonra tekrar Next.
Lunch'a tıkla.
Microsoft Paradox Driver'ı aktifleştir.
Eğer Alias'ın olsaydı bu ekranda tanımlayacaktın.
Sonra tekrar Next.
Ve son olarak Finish butonu.