DbCombobox'a başka alandaki verileri nasıl getirebilirim?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sevturk
Üye

DbCombobox'a başka alandaki verileri nasıl getirebilirim?

Mesaj gönderen sevturk »

s.a. arkadaşlar;
örneğin: Form2'de girdiğim stok no'larını form1'de bulunan dbcombobox'a nasıl getirebilirim.. yalnız birde şöyle bir şey var, form2'de girdiğim stok no'ya ait birde stok adını girmiştim. Form1'de dbcombobox'dan stok no'yu seçtimmi DbEdit'e o no'ya ait stok adı gelecek.. umarım anlaşılacak gibi yazmışımdır.. yardımlarınızı bekliyorum emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

dblookupcombobox kullan.
:ara dblookupcombobox
sevturk
Üye

Mesaj gönderen sevturk »

nitrokonat arkadaşım dediğin gibi dblookup kullandım bu seferde alt alta iki tane dblookup koyup hangi stok kodunu seçersem yanındaki dbedit'e o stok numaraya ait stok adı gelmesi gerekirken hepsine birden geliyo.. yani üstteki dblookupta hangi stok kodunu seçersem alttaki dbeditlerede aynı stok adları geliyo.. ben az önce farklı alanlar açtım veritabanına stok_no_2 diye ikinci dblookup'ı ona bağladım ama yine olmadı yardımcı olursan sevinirim..
ikut

ehlib bulursan onu kullan

Mesaj gönderen ikut »

ondan 3-3 sutunu aynı anda listeleyebiliyorsun. yada içinde 1 grid olan bir panel yap. bu panelde bir gridde kayıtları listele hangi satırda çift tıklarsa onu secmiş olur. 3-5 kayıtta lookup iyi gibidir ama query ve server lı işlerde lookup vs çok yavaş kalır. onun için bu secim formu çok iyi bir çözümdür.
sevturk
Üye

Mesaj gönderen sevturk »

nitrokonat dblookupcombobox kullanmak aklıma gelmemişti hatırlattığın için teşekkür ederim... yardımlarının devamını bekliyorum ilgin için Allah razı olsun.