arkadaşlar şunu nasıl yapabilirm

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
ebekir
Üye

arkadaşlar şunu nasıl yapabilirm

Mesaj gönderen ebekir »

arkadaşlar forma bir kaç kez yazdım ama ben istediğim cevap alamadım yada ben açıklayamadım kusura bakmayın ben şunu yapmak istiyroum bir robot kolu yapmak istiyorum mesela diyelimki bu kol seri porttdan veya paralel porttan çalışıyo olacak. şimdi ben bu kolun taklı olduğu makinaya internetten ve ağdan bağlanıp bu kolu kontrol edeceğim bunu delphide client server işlemlerinden yapacağımı anladım fakat bu client server la ilgili bir şey bilmiyorum ne yapmak gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirm Allah kolaylık versin
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

Arkadaşım, gayet açık bir şekilde anlaşıldığı üzere bu forum başka forumlara benzemiyor ve kurallara uyulması gerekiyor.

Sorununu açıklamaya çalışmışsın ama başlık olarak konuyu özetleyen ve kurallara uyan başlık atmamışsın, haliyle cevap verilmeyebiliyor.

Forum çok geniş bir vt ye ulaştı araştırırsan client hakkında pek çok cevaba ulaşabilirsin. Arama fonksiyonunu öncelikle kullanalım.

Kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

@bobasturk'e e ilave olarak aynı soruyu başka başlıklarda sormayın. Daha önceki sorunuza devam edin eğer sonuç alamadı iseniz.
Ve başlığı illaki değiştirin.

Sorunuza cevap verilmedi ise muhtemelen daha önce defalarca sorulduğu içindir, küçücük bir ihtimal de bilen yoktur (mini minnaaaaacık bir ihtimal bu :) )

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kilitli