Merhaba;
Piyasadaki Rapor componenetleri ile raporlar yapmak için hep programcının tasarlaması gerekiyor.
Oysa büyük firmaların rapor araçlarını incelediğimizde filitreleri guruplamaları
vb. işleri kullanıcılarında yapabildiğini görüyoruz böyle bir mantık nasıl olabilr acaba.
Örn:Mesela kullanıcıya bir ekranda parametreler sorduruyoruz delphi ile malkod aralığı gir cari aralığı gir gibi oysa böyle sabit olmasını istemiyorum kullanıcı hangi filitrelemenin olacağını kendisi yapabilmeli vs vs.
Saygılarımla
Teşekkür Ederim.
Rapor Programı Yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Rapor Programı Yapmak
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
field isimleri ve where koşulunu dinamik hale getirdiğiniz zaman sorunun büyük kısmı halledilmiş olur sanırım.
(başlangıç aşamasında joinlere girmiyoruz)
delphideki Database--> Form Wizard
komutunu bi incele istersen.
Quicreportunda bu tarz bi wizardı vardı sanırım.
başlangıç olarak onları inceleyebilirsin.
kolay gelsin.
dinamik bir sql oluşturarak yapılabilir.
field isimleri ve where koşulunu dinamik hale getirdiğiniz zaman sorunun büyük kısmı halledilmiş olur sanırım.
(başlangıç aşamasında joinlere girmiyoruz)
delphideki Database--> Form Wizard
komutunu bi incele istersen.
Quicreportunda bu tarz bi wizardı vardı sanırım.
başlangıç olarak onları inceleyebilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
devexpressin dbfilter nesnesi var. onunla baya kolay oluyor. önce kullanıcıdan hangi tabloları birlikte kullanmak istediğini sorarsın. (tabi bu dabloların PK'larına bakarak ilişki kurulup kurulamayacağını kontrol etmelisin) tabloları join yaptıktan sonra kontrolü dbfilter nesnesine bırakman yeterli olur.
Ben bu rapor ekranlarını karışık şekilde kullanabilen bir kullanıcı göremedim henüz. Şöyle bir sistemde olabilir. Web sitene raporları eklersin, program otomatik olarak onları indirir. Ben bu işlern için sql raporlar yapıyorum. Genel bir ekranım var. Sql'i tabloda çalıştırıp işi hallediyor.
kolay gelsin.
Ben bu rapor ekranlarını karışık şekilde kullanabilen bir kullanıcı göremedim henüz. Şöyle bir sistemde olabilir. Web sitene raporları eklersin, program otomatik olarak onları indirir. Ben bu işlern için sql raporlar yapıyorum. Genel bir ekranım var. Sql'i tabloda çalıştırıp işi hallediyor.
kolay gelsin.