Sistemtry olareak açılma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sistemtry olareak açılma
Arkadaşlar Bir süre önce bu sitede ulaştım ama şimdi arıyorum ama hala bulamadım birçok kod denedim ama başaramadım. Yapmak istediğim yazılım çalışmaya başladıgında sistemtry olarak çalışmasını sahlayacağım ama bir türlü beceremedim form sureklı show oluyor.
-
- Üye
Ben bu iş için Jedi'nin JVTrayIcon'unu kullanıyorum.penguen yazdı:form onshow özelliğine
kodu yazdım ama exe açılırken bır kırpışma oluşuyor. sonra form gırmeye çalıştıgımda da show olmuyor.Kod: Tümünü seç
StTrayIcon.MinimizeApplication;
istediğim;
Yazılımı sttray olarak çalışacak ama istendığınde form show olacak.
Neler önerirsiniz.
JvTrayIcon1.ShowApplication; ve JvTrayIcon1.HideApplication; çağrılarını yaparak sitemi tray'e indirip tray'den çıkarabiliyorsunuz.
Ancak JvTrayIcon1'in bir popup menu özelliği var. Formunuza bir popup menü koyup, bunu JvTrayIcon1'le ilişkilendirmeniz gerekiyor. Popup menüye bir menü kalemi ekleyip, orada formu göstermek ve gizlemek üzere yukarıdaki komutları kullanınız.
Bu popup menünün menü kalemlerinden birini varsayılan (default) haline getiriseniz, tray ikonuna tıkladığınızda bu menü kalemi çalışır dolayısıyla üzerinde sağ tuş ya da sol tuş yapmanıza gerek kalmaz.
Bence Jedi'nin JVTrayIcon bileşeniyle birlikte gelen örnekleri bir inceleyin. Çok fazla örnek ve bilgi var.
Başarılar ve Saygılar.
Birinci sorunun cevabı, şu linkte @muratdicle tarafından verildi.
viewtopic.php?t=15343
Özetlersek;
GKapan adında, Boolean, global bir değişken tanımlıyorsun.
Form oluşturulduğunda False değeri veriyorsun.
Gerçekten Kapan düğmesine basılırsa, GKapan'ı True yapıp Form1.Close diyorsun.
OnCloseQuery'ye şunu yazıyorsun;
2. sorun için timer kullanabilirsin, ya da internete bağlı olup olmadığını anlamak için Google gibi bir siteye pink atabilirsin. Pink atmak ne demek, nasıl yapılır bilmiyorum. Ama bu soru da daha önce sorulmuştu ve bu cevap verilmişti.
viewtopic.php?t=15343
Özetlersek;
GKapan adında, Boolean, global bir değişken tanımlıyorsun.
Form oluşturulduğunda False değeri veriyorsun.
Gerçekten Kapan düğmesine basılırsa, GKapan'ı True yapıp Form1.Close diyorsun.
OnCloseQuery'ye şunu yazıyorsun;
Kod: Tümünü seç
Form1.Visible:=False;
if GKapan=False Then CanClose:=False;//Kapanmayı iptal et