xp manifest hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

xp manifest hakkında

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.al.arkadaşlar. projemde jedi ve rx componentleri kullanıyorum.formlarıma xp manifest componentini koyduğum hale xp grünümünü sağlayamadım.musatafa beyin makalesindeki
viewtopic.php?t=3468&highlight=manifest yöntemide denedim fakat formlarım gridlerim xp görünümü nü almıyor.böyle bisorunla karşılaşan arkadaşlar oldumu acaba nasıl çözebilirim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

İşletim Sisteminiz XP ise olması lazım. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Kolay gelsin.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

xp sp 2 kullanıyorum.işin ilginç tarafı şu.mesela bi forumumda xp manifest yok ama formdaki grid xp görünümünde.diğer formlarımın hiçbirinde xp görünmünü elde edemedim.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhaba,

Her forma koymana gerek yok ana forma koyman yeterlidir.

Ayrıca senin kullandığın windows XP diyorsun ve XP manifest görevini yapmıyor diyorsan. XP performans ayarlarından en iyi performans için ayarla dediysen hiç bir efekti göremezsin. tabi senin ve senin gibi performans ayarını en iyi yapan diğer XP'lerde..

Aklıma başka bir açıklama gelmiyor..

Saygılar...
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

xp performans ayarları en iyiye ayarlı deyil.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

minik bir uygulama yap.

bir kaç button textbox, combobox koy. derle.
ve bir arkadaşına gönder, baklaım onda düzgün görünüyor mu? eğer düzgün görünüyorsa sorun senin bilgisayardadır. yok ondada aynı sende göründüğü gibiyse sorun delphidedir.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

başka makinada da denedim .ama yine aynı sorun .delphi7 kullanıyorum.jedi ve rx componentleri yüklü sadece.işletim sistemi ile alakalı bi sorun gibi deyil sanki.xp görünümü olmuyor biturlu.