Barkod Yaziciya Data Göndermek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
itsmylife38
Üye
İletişim:

Barkod Yaziciya Data Göndermek

Mesaj gönderen itsmylife38 »

Arkadaslar Selam,

Yaptıgım sistemdeki dataları Barkodlu olarak Thermal bir yazıcıdan çıktı olarak almak istiyorum yazıcının modeli (TSC-TTP 243) bu ürünle gelen programda herseyi elinizle girip tasarımını yapıp ondan sonra çıktı almak gerekiyor.

Ben esc kodları ile veya baska bir şekilde bu yazıcıyı nasıl kontrol ederim mesela quick reportda kalıbımı hazırlayıp yazdır dersem Paralel porta baglı olan bu yazıcıya nasıl veri gönderebilirim ürün kitapcıgını falanda inceledim ama bir çözüm bulamadım.

Formu aradım yazıcılar ve com portlar hakkında çok konusulmus ve ugrasan arkadaslarımız var eger böle bir imkan varsa yardımcı olabilirmisiniz.

Hepinize Kolay Gelsin

Şimdiden Teşekkürler yardımcı olabilecek veya beni yönlendirebilecek arkadaslara daha çok database kısmı ile ugrastıgım için bu donanımsal konularda biraz zorluk çekiyorum ama biliyorum ki delphinin yapamayacagı işlem yok...

[/b]
Ismail ULUSOY

it is my life
( Hayat bizim peki Kontrolu kimde? )
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
TStBarCode diye bir bileşen ile argox tan aşağıdaki yöntem ile barkod çıktısı almıştım. ama seri şekilde çıktı alacaksan bu yöntem pek elverişli olmuyor.
Bileşeni nerden bulduğumu şu an hatırlamıyorum.

Kod: Tümünü seç

bc1.PaintToCanvasSize(Printer.Canvas, Label5li_BarkodX,0.2,h);
parametreleri şu an hatırlamıyorum. eğer bileşeni bulursan parametreleri ordan çıkartabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim