gen_id geri kalmış.
gen_id geri kalmış.
stok tablosunda en son id 487,
ama gen_id 12 kalmış ve yeni kayıt yaptırmıyor sistem tabi.
tek aklıma gelen bir ara şalteri indirmişler, elektrik kesintisinden olduğunu düşünüyorum.
sizce.
ama gen_id 12 kalmış ve yeni kayıt yaptırmıyor sistem tabi.
tek aklıma gelen bir ara şalteri indirmişler, elektrik kesintisinden olduğunu düşünüyorum.
sizce.
mantıklı ama öyle bir şey yok
mantıklı ama öyle bir şey yok.
kullanıcı sabahtan beri kayıt girdiğini söyler.
öyle olsaydı ilk kayıtta ortaya çıkardı.
kullanıcı sabahtan beri kayıt girdiğini söyler.
öyle olsaydı ilk kayıtta ortaya çıkardı.
s.a.
olayın sebebini bizim burdan bulmamız çok zor.
büyük ihtimalle kayıtlar normal şekilde değil. Farklı bir şekilde girilmiş.(devir veya başka bir tablodan aktarım vs. dediğim gibi bizlerin bunun sebebini bulması çok zor)
kullanıcılar genelde herşeyi normal yaptıklarını söylerler. Söylemedikleri şeyler ise olayın sebebidir.
Kolay gelsin.
olayın sebebini bizim burdan bulmamız çok zor.
büyük ihtimalle kayıtlar normal şekilde değil. Farklı bir şekilde girilmiş.(devir veya başka bir tablodan aktarım vs. dediğim gibi bizlerin bunun sebebini bulması çok zor)
kullanıcılar genelde herşeyi normal yaptıklarını söylerler. Söylemedikleri şeyler ise olayın sebebidir.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
bu eski bir konu yeniden açılmış bari bende yazayım bir şeyler.
Muhtemelen geri kalan gen_id değil
geri kalan ilgili generator
Aslında konu geri kalma da değil. ilgili generator ın değeri.
Bu değer kendiliğinden değiştiyse bu hakkaten enteresan. Lakin generator sonuçta bir değişken ve değeri kolayca değiştirilebiliyor.
dene oldu 20.
Firebird ün log tutmuyor olması bu tür durumlarda kötü oluyor. Log lardan bu değişimin ne zaman nasıl kimin tarafında yapıldığı anlaşılabilirdi. Log larda yoksa o zaman hakkaten kendiliğinden değişmiştir bunu rapor etmeli. Fakat şimdi nasıl emin olabilirsiniz. Log larınız yok ki.
Not: 3 ncü parti araçlarla log tutulabiliyormuş. Firebird belgelerinde öle diyor (zaten piyasada var böle araçlar). FB yeterince güvenilir olduğu için log a ihtiyaç yokmuş. Öle demişler.
Muhtemelen geri kalan gen_id değil
geri kalan ilgili generator
Aslında konu geri kalma da değil. ilgili generator ın değeri.
Bu değer kendiliğinden değiştiyse bu hakkaten enteresan. Lakin generator sonuçta bir değişken ve değeri kolayca değiştirilebiliyor.
Kod: Tümünü seç
set generator dene to 20
Firebird ün log tutmuyor olması bu tür durumlarda kötü oluyor. Log lardan bu değişimin ne zaman nasıl kimin tarafında yapıldığı anlaşılabilirdi. Log larda yoksa o zaman hakkaten kendiliğinden değişmiştir bunu rapor etmeli. Fakat şimdi nasıl emin olabilirsiniz. Log larınız yok ki.
Not: 3 ncü parti araçlarla log tutulabiliyormuş. Firebird belgelerinde öle diyor (zaten piyasada var böle araçlar). FB yeterince güvenilir olduğu için log a ihtiyaç yokmuş. Öle demişler.
ben sistemi yüklediğimde stok_gen_id 12 idi. sonra vatandaş onlarca yeni stok kartı girmiş. sonra bir ara elektrikler gitmiş. sonra yine yeni stok kartlar girmiş. sonra akşam hata verir sistem. gittim baktım stok_gen_id 12 idi ondan dolayı da yeni kart tanıtamaz olmuş. neyse tabi bu vatandaşın anlattığı tekrar tekrar sormama rağmen bunu anlattı ve emin. tabi kullanıcının dediğine bazen çok bakmamak gerek çok yanlış yönlendirebiliyor. bi haltlar oldu ama işte anlamadım. tek bildiğim arada bir elektriklerin gitmiş olması. onun dışında stok_gen_id'ye kodla atama yapılmıyor. ibx kullanıyorum. on postta yeni id alıyor table.
@recep abi ozamanda ağ üzerinden kayıt girişlerinde sıkıntı çıkıyor.
en iyisi arkadaş söylesin müşteri bir tane ups alsın.
şaka bir yana bu tarz durumlarda generator değerleri ile tablodaki kayıtların id lerini karşılaştırıp düzeltecek bir tool(veya servis menüsü) işimizi kolaylaştırı.
Ancak generatorun geri kalmasının bir sebebi olmalı. Bu sebeb (her ne ise) onu bulmadanda nereye kadar generatoru set edeceğiz yani.....
Neyse
hepinize iyi çalışmalar.
en iyisi arkadaş söylesin müşteri bir tane ups alsın.

şaka bir yana bu tarz durumlarda generator değerleri ile tablodaki kayıtların id lerini karşılaştırıp düzeltecek bir tool(veya servis menüsü) işimizi kolaylaştırı.
Ancak generatorun geri kalmasının bir sebebi olmalı. Bu sebeb (her ne ise) onu bulmadanda nereye kadar generatoru set edeceğiz yani.....
Neyse
hepinize iyi çalışmalar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
bence generator id yi veritabanında before insert triggerına e koymalısın bu durumda elektrik kesilse bile gen id yükselmiş olur ve genelde fazladan ileri gitmesi zarar getirmez derim
CREATE TRIGGER TABLE_BI FOR TABLE ACTIVE
BEFORE INSERT POSITION 0
AS
BEGIN
IF (NEW.SAYAC IS NULL) THEN
NEW.SAYAC = GEN_ID(table_gen_id, 1);
END
ben hep böyle yapıyorum bugüne kadar sorun çıkmadı
iyi günler
CREATE TRIGGER TABLE_BI FOR TABLE ACTIVE
BEFORE INSERT POSITION 0
AS