Delphi for asp.net sayfalarında resim dosyalarını gösterme p

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Delphi for asp.net sayfalarında resim dosyalarını gösterme p

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar delphi 2005 te delphi for net ile aspnet uygulaması geliştiriyorum.Ancak imaj dosyalarıyla başım belada.
Mesela bir sayfa hazırlamışım html kodlarında image dosyalarının yolu şu şekilde geçiyor.

images/icon1.ico

Burada zaten sorun yok.Yani tam path yazılı değil.Ve bu aspx dosyası her yerde çalışıyor.Ancak bu syafadan diyelim ki bir tane daha yapacam.O zaman bu değişmeyecek olan kısımları yani banner ve butonların bu html kodlarını bu sayfadan kopyalayıp yeni sayfama yapıştırıyorum.ncak bu yapıştırma olayını yapınca o yukarıda yazdığım
images/icon1.ico
yolu
haline geliveriyor.
Yapıştırmadan önce kodu not defterine atıp didik didik ediyorum ama localhost diye bir kelime bulamıyoruum.Bunu delphi kendisi ekliyor.
Dolayısıyla benim her yaptığım değişiklikten sonra dosyaları ftp ye atmadan not defteriyle felan açıp bu localhost ifadelerini silmem gerekiyor ki buda sayfa sayısı artınca işkenceye dönüşüyor.

Bu acaba neden oluyor.İlk yaptığım sayfada böyle bir localhost ifadesi eklemeiyorda sonradan kodu kopyala yapıştır yapınca bunu ekliyor.

Fikri olan varsa yazarsa sevinirim.
Teşekkürler.
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Delphi 2005'teki bir bug.
Delphi 2006'da düzeltmişler. localhost'lu yine yaptığında delphi 2006'da o kısmı siliyorum ve bir daha yapmıyor; ama delphi 2005 tekrar localhost'u ekleyerek tam pathı yazıyor.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Teşekkürler.Kafayı yiycektim resmen.Acaba diyorum nerede hata yapıyorum diye.Bende updateleride yüklü ama gene de yapıyor.Yani bu bugı updatelerle düzeltmeleri gerekirdi.(Update3 yüklü).