ibexpert te elektrik kesilince...

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
comlekciler
Üye

ibexpert te elektrik kesilince...

Mesaj gönderen comlekciler »

s.a. arkadaşlar...

ben de yeni bir fb öğrencisiyim (şu ana kadar paradox kullanıyordum). ibexpert te çalışırken birden elektrikler kesildi ve tekrar açtığımda vt dosyasına bağlanamadım.

IBExpert te

"Unseccessful execution caused by an unavailable resource, unavailable dataset."

gibi bir mesaj geliyor sanırım vt dosyası bozuldu.

Sormak istediğim programı bitirdiğimizde de, program veritabanına sürekli bağlı kalacak ve elektrik giderse hep böyle bir sorunla mı karşılaşacağız. Şu anda içindeki dosyaları kurtarmanın başka bir yolu yok mu? Şu ana kadar paradoxta böyle bir şey hiç olmamıştı. Bunun bir çaresi veya kullanım şekli var mı? Aklıma ilk gelen yaptığımız program her kapatıldığında FB dosyasını yedeğini almak sanırım.

Önerilerinizi bekliyorum.

NOT: Acaba mesajlara RESIM nasıl ekleniyor. :roll:
"Bilgisizlerin geçtikleri mevkiye yaptığı fenalığı, yüzlerce aslan bir araya gelse yapamaz" MEVLANA
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Aklıma yedek almaktan başka bi şey gelmedi.

-Mesaja resim nasıl eklenir?-
Göstereceğin resim internette olmalı. Şöyle ;
[ img]http://www.google.com/intl/tr_ALL/images/logo.gif[/img] Yazınca;

Resim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
database validation yaptığınızda büyük ihtimalle düzelecektir.
databaseininizin shadow unuda kullanabilirsiniz. ama onun detaylarını bilmiyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
comlekciler
Üye

aslangeri yazdı:s.a.
database validation yaptığınızda büyük ihtimalle düzelecektir.
databaseininizin shadow unuda kullanabilirsiniz. ama onun detaylarını bilmiyorum.
Cevaplar için teşekkürler. Sorunu çözdüm. VT dosyası bozulmamış ama sorun hizmetler bölümündeki FireBird Server durmuş çalıştırınca tekrar düzeldi. Şimdi kafam karıştı eğer böyle bir durumda elektrik kesilirse programı sattığımız firmaya şuraya şuraya gir ve FB serverı çalıştır mı diyeceğiz :roll: . Bunun programdan çalıştırmanın bir yolu yok mu acaba? Yani her işi delphiden halledemez miyiz?

Bir şey daha sormak istiyorum setup hazırladığımız zaman programımız local olsa bile kurulumun yapıldığı bilgisayara mecburen FB kurulması mı gerekiyor?

Ayrıca acaba "db validation ve db shadowu" ne demek yani ne olduğunu biraz analatabilir misiniz? :?

Çok oldu ama kusura bakmayın...insanız işte doymuyoruz :)
"Bilgisizlerin geçtikleri mevkiye yaptığı fenalığı, yüzlerce aslan bir araya gelse yapamaz" MEVLANA
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

comlekciler yazdı:insanız işte doymuyoruz
doyarmısınız bilmiyorum ama sitede yeteri kadar yemek var :wink:
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Selam.Data'nın bulunduğu sistemde Güç Kaynağı kullanılırsa.! hiç bir problem yaşamazsınız!
Kullanıcı avatarı
comlekciler
Üye

Acaba Firebird Server ı Delphi ile çalıştıran bir API , bir kod falan yok mudur? :?