SQL Server Bilmiyorum.... :(

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

SQL Server Bilmiyorum.... :(

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. arkadaşlar.

Ben SQL server ile ilgili hiç çalışmadım. Fakat şimdi küçük bir proje hazırlamam lazım. (Delphi ile). Dün SQL Server Express sürümünü çektim (50 mb) kurdum. Fakat bununla nasıl Database oluşturucam nasıl Stored procedure veya trigger yazıcam hiç bir bilgiye sahip değilim.

lütfen bana bu konuda yardım edin. acil bir iş var. onu 2 gün içinde halletmem gerekli. fakat ne yapacağımı hiç mi hiç bilmiyorum .. :(

yardımlarınızı bekliyorum. yol gösterin lütfen. :arrow:

Teşekkürler.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Forum kurallarına biraz daha dikkat edersek seviniriz.

Şimdi siz M$-SQL Server ile hiç çalışmadığınızı söylüyorsunuz ve 2 gün içinde iş bitirmeniz isteniyor :(

SQL Konusundaki (M$-SQL Server'ı sormuyorum) bilginiz ne düzeyde? Stored Procedure, Trigger yazdınız mı daha önceden?

Siz M$-SQL Server 2000'in MSDE'si ni bulun onu kurun daha sonra Enterprise Manager Kurun ve DB Oluşturun, orada istediğiniz tabloları Stored Procedure'leri Triggerları yapabilirsiniz.

Siz daha yeni versiyonu (M$-SQL Server 2005 - Yukon) kurmuşsunuz sanırım. Onun Toolları farklı. Galiba Management Studio idi ismi. Onu bulup kurmanız lazım.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Kuri_YJ yazdı:Selamlar,

SQL Konusundaki (M$-SQL Server'ı sormuyorum) bilginiz ne düzeyde? Stored Procedure, Trigger yazdınız mı daha önceden?
ilginiz için teşekkür ederim. SQL hakkında çok şükür bilgimiz var. ama sadece SQL Server ile hiç çalışmadığımı söyledim. hem istenen proje basit. sadece bir iki kayıt saklaycak hepsi bu kadar.

Ben dün SQL Server Express 2005 diye bir şey çektim. MSDE yi nerden - Enterprise Manager nerden çekmem lazım. bu konu da bilgi verirseniz sevirim.

Teşekkür ederim.

S.A.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Şimdi M$-SQL server'ın MSDE'si ücretsizdir, Express Edition'ını da ücretsizdir, ancak Enterprise Manager veya benzeri toollar ise satılan ürünlerdir. Burada forum kurallarında da çok kesin bir kural vardır ki o da warez paylaşım yasaktır.

Onu satın alacaksınız yada kısa süreli ise bir başka araç (deneme süresi) olan bir ürün bulup indireceksiniz. Örneğin DBWorkbench gibi. Ya da EMS'nin bazı ürünleri var muhtemelen bu ürünler kişisel kullanımlarda ücretsiz olduğu bazı yerler var. Onları bulup kullanacaksınız.

http://www.upscene.com dan DBWorkbench'i indirebilirsiniz.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

S.A.

bir sorumda ha olacaktır ama. :oops:

bilmiyorum. öğrenmek istiyorum.

MS-SQL express 2005 ile tasarladığım bir database (delphi ile) program orjinal lisanslı sql server üzerinde sorunsuz çalışırmı acaba. :?:

S.A.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Mantıken çalışması gerekiyor. Mantıken diyorum çünkü hiç deneme yapmadım, garanti de veremiyorum Çünkü bu M$ ne yapsa yeridir :lol: :lol: :lol: :lol:

Bu soruyu M$-SQL Server 2000 için sorsaydın cevabım evet olurdu :)
Kuri Yalnız Jedi
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... n#Overview

SQL Server Management Studio Express var o da ücretsiz galiba.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

S.A. arkadaşlar.

kusura bakmayın. ha bire yardımlarınızı istediğim için. :oops:

Yeni Başlık açmak istemedim ve buraya sormak istedim.

Ben FireBird' de işlemlerden sonra Commit veya Rollback
işlemi yapabiliyordum. Acaba bu işlem M$-SQL de bu işlem için ne yapılıyor.

Birde ben Delphi7 de ADO ile bağlanıyorum.

Teşekkürler.

S.A
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Eğer transaction açmazsan sql server commit demene bırakmadan zaten direk işlemi yapıyor, commit demene gerek kalmıyor. Ama eğer birden fazla tabloyu etkileyecek işlemler yapacaksan özellikle transaction kullanmanı öneririm. Forumda arama yaparak konu ile ilgili kodlar elde edebilirsin.

:ara BeginTrans