fastreport yarım sayfa yazdırma problemi...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

fastreport yarım sayfa yazdırma problemi...

Mesaj gönderen serkan »

merhaba arkadaşlar önemli ve acil bir maruzatım vardı ama inşallah buluruz bir çare..
fatura ve irsaliye dizaynlarımı report builderden fastreport 3.20 ye geçirdim.Amacım sürekli formdan yarım sayfa yazdırıp yazıcının durması.fastreportta sayfa boyutlarını yarım sayfa sürekli forma göre ayarlıyorum.önizleme formunda yarım sayfa gözüküyor hatta daha kötüsü kendi bilgisayarımda problem yok sayfanın yarısında duruyor.fakat 3 bilgisayarda denedim durduramadım sayfayı nedendir acaba arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

yazıcı ayarlarında kağıt boyutlarını kontrol ettinmi
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

yazıcıdaki kağıt boyutuyla ilgisi olacağını sanmıyorum.kendi bilgisayarıma yeni bir yazıcı tanıttığımdada duruyor yarım sayfada ama başka pc de durmuyor.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

serkan yazdı:yazıcıdaki kağıt boyutuyla ilgisi olacağını sanmıyorum.
Direkt onunla ve driveri ile alakalı :idea:
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

peki o zaman yazıcının hangi ayarını nasıl değiştirmeliyimki yarım sayfada dursun bu konuda yardımcı olurmusunuz..
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Peki yarım sayfa yazdırdıktan sonra, yazdırma işlemi bitiyor mu, yani işlemin bittiğine dair yazıcıya komut gönderecek bir eylem var mı?Örneklemek gerekirse, printer.canvas metoduyla yazdırırken işlemin bittiğine dair enddoc komuttunu kullanılır ve yazıcı kağıdı eject eder.Buna benzer bir işlem var mı?