Hatalı component nasıl bulunur.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

Hatalı component nasıl bulunur.

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar delphi 7 kullanıyorum.rx,jedi,ve apro componentleri yükledim.sorunsuz kullanıyorum.ama bazen delphiyi kapatınca şöyle bi hata çıkıyor."access violation at address 02D01C10.read of address 02D01C10."diye bi hata veriyolr.bu hata çok sık karşıma çıkmıyor.sanırım yüklü paketlerde birinden kaynaklanıyor.birde projemde de bi kaç defa benzer hatayı aldım.delphimde yüklü paketlerden hangisinde hata var bunu nasıl bulabilirim.
ikut

exceptlog diye arat

Mesaj gönderen ikut »

bir ünite var onunda istediği bir unit var iksini path e ve except log u uses e ekle... debug seçeneklerinide açıp derledinmi. hatanı satırına adar verir. bunlar proje için tabii
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

ikut kardeş biraz daha ayrıntılı anlatmanmümkünmü acaba.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Delphi de Project->options->Compiler-> Use debug dcus u işaretlersen standart RTL ve VCL unitlerinin debug bilgili olanlarıyla compile yapılır. Hata bu unitlerden çıkarsa, hangi satırda olduğunu tespit edebilirsin.

Delphi'ye kurulu diğer paketleride Debug bilgili olarak compile etmek istiyorsan, Enviroment Options'dan paketlerin source dizinlerini Library Path'a eklemen gerekir. Çok fazla paket varsa bu zahmetli olabilir. Bunun kolay yolu varma bilmiyorum. Bence paketler dökümanlarından debug datasıyla nasıl compile edileceği hakkında bir araştırma yaparsan faydalı olur.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

undefined kardeş çok saolasın bi deneyeceğim .yalnız merak ettiğim bi konu var.şuan projem sorunsuz çalışıyor.ilerde componentten dolayı bi hatayla karşılaşırım diye çok tedirgin oluyorum.kullandığım componentler rx ve jedi bide fast reportu kullanmaya çalışıyoru.fast reportsorunsuzdurda jedi componentleri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşayan arkadaşlar varmı.
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
Yüklü componentlerinde bir hata olduğunu sanmıyorum.Açılış formunu kapatmadan ikinci formdan kapatmak istiyorsun.
Formu close olayında sanırım böyle bir kod parcası ile kapatıyorsun.

Kod: Tümünü seç

Action := caFree;
Application.Terminate;
Action := caFree; silersen problemin çözülür sanırım.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

şimdi benim tüm formlarımın on close olaylarında action:=cafree; var.sadece anaformumdanmı kaldıracağım bunu.yoksa tüm formlarımdan mı .tüm formlarımdan kaldırırsam form free olmaz .biraz daha açıklamanız mümkünmü.
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Sadece ana formda kaldırman yeterli.Aynı sorunla tesadüf eseri bende karşılaştım. :lol: Formu kapattığımda benzer hatayı bende alıyordum.Sorunu bu şekilde çözdüm.Cevabınıda bir soruya mustafa beyin bu yanıtında buldum..
mussimsek yazdı:Merhaba,

bu hata olmayan bir nesneye ulaşmaya çalışıyorsunuz hatası. Olmayan (create edilmemiş) bir form gibi. Bunu tespit etmenin en iyi yolu adım adım çalıştırıp, hangi satırda hatayı veriyorsa o satırdaki nesneleri bir kontrol etmek.

Ayrıca giriş formunu ana formun OnShow olayında da gösterip, yok edebilirsiniz. Ben hep OnShow'da yapıyorum.

Kolay gelsin.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.action:=cafree yi ana formdan kaldırdım .şuan sorun yok gibi.iyi çalışmalar arkadaşlar.