tabiki items özelliğine eklediğiniz metinler kaybolur. Bu değerleri veri tabanına kaydetmelisiniz. Registry, text dosya, ini dosya, v.s. de olabilir tercihinize kalmış.
mkysoft yazdı:tabiki items özelliğine eklediğiniz metinler kaybolur. Bu değerleri veri tabanına kaydetmelisiniz. Registry, text dosya, ini dosya, v.s. de olabilir tercihinize kalmış.
ALUCARD yazdı:bence combobox taki verileri bir vt te tutup o alanı dblookoupcombobox koymak böylece yükleme kodunu yazmaktanda kurtulmuş olursun
combo içinde gelecek değer sayısı çok vede birden fazla sutun gelmesi isteniyorsa bence bu iki çözümde uygun değil. En uygun bir form ve kayıtları grid içinde gösteren üstünde sadece eklemeye ve seçmeye yarayan 2 düğme olan bir form...
Aslın ben burda bir hile yapıyorum. Select mode diye bir değişkenim var. Selectmode true yapınca form seçme toolbarını gösteriyor. seçim için kullanıyorum. Selectmode false ikende kayıt ekle sil, expor import vs tum tuşları gösteriyor. zahmetli gibi görünebilir ama buyuk capta manipulayon olacaksa en uygunu bu bence