Ms sql VT 'den Bilgi Kontrolü

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sinancaylak
Üye

Ms sql VT 'den Bilgi Kontrolü

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba arkadaşlar bu konuyu bura bölüme sormakla iyi mi ettim bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi bir MS-SQL serverde veritabanımız var ben bunun yanına firebird kullanarak yazılım geliştirmek istiyorum. yani bir çeşit puan sistemi olacak yalnız mevcut muhasebe bilgilerini MS-SQL Serverden Kendi Firebird Veritabanıma çektirebiliyorum. Kontrolünüde Locate Komutu ile Kaydın Aynısı varsa kaydı firebirde almıyorum. yalnız. benim esas sorunum bu işlem network üzerinde çok kullanıcıda baya yavaş oluyor. bunu firebirde bir S.P yazılarak dağa hızlı bir şekilde yaptırabilirmiyim. Kısacası SQL Serverde Tabloda Herhangi bir değişiklik Olduğunda Firebirde Değişiklik Yansıyacak. Şimdiden Teşekkür ederim
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

bildiğim kadarıyla firebird stored procedure ile ms-mql serverdan bilgi çekemez, sen bu işlemi yapacak minicik bir delphi programı yapsan en tutarlı yol olur. şimdiden kolay gelsin.
saygılarımla
sinancaylak
Üye

Mesaj gönderen sinancaylak »

Bende zaten öle yapıyorum ama bunu sürekli while not döngüleri ile döndürerek kontolü yaptırmak yavaşlatıyor çünkü MS-SQL deki database kaydı çok fazla ondan zaman alıyo
Sinan ÇAYLAK
Software Developer
Delphi & .Net
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
eğer iki vt de fb olsaydı trigerlarla eents oluştur. bu eventsları dinleyen bi program yaz derdim ama.....

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim