swf yi delphide çalıştırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
similyan
Üye
İletişim:

swf yi delphide çalıştırmak

Mesaj gönderen similyan »

arkadaşlar swf dosyasını import active-x ten shockwaveflash componentini kurduktan sonra delphiye ekledim sorun yok çalışıyor ama installshield ile programı paketledikten sonra başka bir bilgisayarda flashlar çalışmıyor nedeni nedir ve nasıl düzeltirebilirim.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

Hedef bilgisayarda da flash player olması gerekli. çünkü active-ten eklediğin flash animasyonu exenin içine gömülmüyor.
exenin içine gömülme mevzusu daha önceden konuşuldu.
installshieldle değil ama inno setup ile flash player'ı arka planda sessiz sedasız kurdurabilirsin. kolay gelsin
ikut

Re: swf yi delphide çalıştırmak

Mesaj gönderen ikut »

similyan yazdı:arkadaşlar swf dosyasını import active-x ten shockwaveflash componentini kurduktan sonra delphiye ekledim sorun yok çalışıyor ama installshield ile programı paketledikten sonra başka bir bilgisayarda flashlar çalışmıyor nedeni nedir ve nasıl düzeltirebilirim.
İşte bir Active-X zede.... Active x kullandığında delphi VCL gibi kodlar exeye gömülmüyor. Bu bakımdan herhangi bir makinede kurulunca o active x ide arıyor. Ya nitrokonat ın dediği gibi sessizce kurdurursun. Yada kendin elle kurarsın. Yada Ufak bvir web sayfası ise SWF koyarsın. Kullanıcı ya web sayfasında animasyon yoksa Flash player ı yükle türünden bir link.

Çok Yaşa VCl...
similyan
Üye
İletişim:

iyi de flash player yüklü bi makinede de çalışmıyor flaşlar..Bunun bi oluru yokmu yani biz delphide swf kullanmayacazmı..
ikut

Active x register edilmiş olmalı....

Mesaj gönderen ikut »

similyan yazdı:iyi de flash player yüklü bi makinede de çalışmıyor flaşlar..Bunun bi oluru yokmu yani biz delphide swf kullanmayacazmı..
registered değilse regsvr32 ile deneyin...
similyan
Üye
İletişim:

anlamadımki
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

similyan yazdı:anlamadımki
Kullandığın activex'i karşı bilgisayara da kurman lazım. ocx dosyasını kopyalayıp regsvr32 ile register etmen lazım.
similyan
Üye
İletişim:

Ocx dosyasını Buldum flash.ocx var flash8.ocx var.
sistem32 de regsvr32.exe dosyasınıda buldum şimdi register etmekten kasıt ne nasıl yapacamki
ikut

help aladabilirdiniz

Mesaj gönderen ikut »

similyan yazdı:Ocx dosyasını Buldum flash.ocx var flash8.ocx var.
sistem32 de regsvr32.exe dosyasınıda buldum şimdi register etmekten kasıt ne nasıl yapacamki
regsvr32 /? işareti yazsaydınız zaten söylerdi..

regsvr32 -x abc.ocx
similyan
Üye
İletişim:

nereye yazacam ki
o dosyaları karşı bilgisayarmı yükleyecem yani flash.ocx yazanları sölediğini anlamadım
similyan
Üye
İletişim:

arkadaşlar ben hala yapamadım bilen varsa lütfen anlatsın yarına tamamlamam gerekiyor..
similyan
Üye
İletişim:

delphi swf sdk ile sorun halledilebiliyomuş buldum indirdim ama bunun nasıl kurulacağı konusunda bilgim yok
arkadaşlar formun altını üstüne getirdim bu konu defalarca konuşulmuş ama ben sorunumu çözemedim hala nasıl yapacaz şu işe bi çare bulalım