Program çalıştığında Image1'de resimler gözükmüyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

Program çalıştığında Image1'de resimler gözükmüyor

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Herkese merhaba.Oncelikle başlığı okuyunca eminim bu konu bir çok kere işlenmiştir diyeceksiniz ve bana kızacaksınız. Bu konuda geçen makaleleri inceledim ama sorunuma bir türlü cevap bulamadım.DB Firebird kullanıyorum.Formumda bir tane Image1 var.Bunu için Resim Ekle ve Kaydet butonları ekledim.Buton komutlarım aşağıdaki gibidir.Unit kısmınada JPEG 'i ekledim.Ama programım çalıştığında ekle butonuyla resim ekliyorum resmi programımda görüyorum fakat programı kapatıp açınca resim kayboluyor. :duvar: Ibexpertle firebird'e bağlandığımda dosya yolunu DB'de görebiliyorum.Nerde hata yaptığımı bir türlü bulamadım ve değerli forum üyelerinden yardım diliyorum.Herkese teşekkürler.

procedure Anamenu.ekleClick(Sender: TObject);
begin
if dm.OpenPictureDialog1.Execute then
begin
Image1.Picture.LoadFromFile(DM.OpenPictureDialog1.FileName);
end;
end;

procedure Anamenu.KaydetClick(Sender: TObject);
begin
DM.ibtable1.Edit;
dm.ibtable1Resim1.AsString:=dm.OpenPictureDialog1.FileName;
dm.ibtable1.Post;
end;
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Programı tekrar açtığında image1 nesnesinde veritabanında tutulu olan dosyanın yolunu alıp göster demezsen nasıl görmeyi düşünüyorsun?
Gk_imptob
Üye

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Soruma soruyla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Birde ne dediğinizi anlasam sorunumu çözücem herhalde.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Oradaki "..nasıl görmeyi düşünüyorsun?" demek "bu yazdığın kodların içinde olmasını istediğin şeyi yapmamışsın" demek oluyor. Yapmak istediğin şey ne ise işte onu kodlarda yapmamışsın.