Her yıl aynı ay ve güne sahip olan kayıtları filtreleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
boncapelo
Üye
İletişim:

Her yıl aynı ay ve güne sahip olan kayıtları filtreleme

Mesaj gönderen boncapelo »

Öncelikle herkese selamlar...
ben bir hatırlatma programı üzerinde çalışıyorum işte doğum tarihinden özel günlere tutunda bir sürü hatırlatmayı içeren bir program.ilk önce yapmak istediğim doğum günü hatırlatması.yani her yıl aynı ay ve günde veritabanındaki bugünkü gün ve aya denk gelen kayıtları sorgulamak istiyorum.veritabanım paradox.sorunlu olduğunu biliyorum ama şu an için kullanmak zorundayım..bir hocamdan şu şekilde bir kod aldım...ama çalışmadı kodda hata vermiyor fakat kayıtlarıda filtrelemiyor yani kayıtlarda bugüne ay ve gün olarak uyan kayıt olmasına rağmen grid boş kalıyor...

Kod: Tümünü seç

var
gun,Ay:word;
begin
 With Query1 Do
  Begin
   Close;
   Sql.Clear;
   Sql.Add('Select ADI,SOYADI,TELEFON,DOGTAR from cari');
   Sql.Add('Where EXTRACT(month FROM dogtar)='+''''+IntToStr(Ay)+'''');
   Sql.Add(' And  EXTRACT(day FROM dogtar)='+''''+IntToStr( gun)+'''');
   Open;
kod bu ama çalışmıyor başka bir mantıkla nasıl olabilir yardımlarınızı bekliyorum bu arada daha çok yeniyim açık bir şekilde olursa çok sevinirim.
herkese teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

İki satır altta aynı soru sormuştu:
viewtopic.php?t=15809
boncapelo
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen boncapelo »

öncelikle ilgin için teşekkürler ancak oradaki kodları inceledim çözüm olmadığı için ben tekrar sordum çünkü hata verdi "type missmatch in expression" hatası vedi benim tablomda dogtar alanı var ve date olarak tanımlı bu sorunu nasıl çözebiliriz arkadaş tam benim istediğim şeyi sormuş ancak sorun var işte sanırım oda halledemedi mesaj yazmamış başka
herkese kolay gelsin yardımlarınızı bekliyorum...
teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ordan devam ederseniz eğer önceden soru ile ilgilenen arkadaşlarada mesaj gideceği için yanıt bulma şansınız daha çok olur.

Bu arada kodlarınızdaki inttostr(ay) ve inttostr(gun) kısımlarındaki tırnakları kaldırıp deneyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Benim orda verdiğim cevap gün ve ay değerlerini ayrı iki alan olarak tutulması durumu için geçerliydi. Ayrı ayrı tutunca da date şeklinde değil integer şeklinde tutmanız gerekiyor. İlla date tutmam lazım diyorsanız @nitrokonat ın cevabı size yardımcı olacaktır.