Firebird ve elektrik kesintisi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
veski
Üye

Firebird ve elektrik kesintisi

Mesaj gönderen veski »

S.A.
Veritabanı olarak firebird kullanıyorum, bugün bir elektrik kesintisi yaşadım ve programı açtığım andan itibaren yaptığım kayıtları kaybettim. Nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olusanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
:ara firebird elektrik
tüm kelimeler için arayı seçiyoruz.
karşımıza 24 tane sonuç çıkıyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.

Ben yıllardır Paradox kullanıyorum, şimdi firebird öğrenmeye başladım,
ancak bu firebirdin elektrik kesintilerinden bu denli etkilenmesi beni
kara kara düşündürüyor ve acaba diyorum öğrenmeye devam etsem mi ?
Paradoxta etkilenir elektirk kesintilerinden ama datalar şimdiye kadar hiç bozulmadı ve kaybolmadı. Bunu söylerken maksadım paradox'u övmek değil tabii.Gelelim firebirde;
Biliyorum şimdi yedek al, güç kaynağı kullan diyeceksiniz...
Ama bazen güç kaynağı olduğu halde pc kilitlenmeleri ve donmalar
oluyor o zaman ne yapacağız, mecburen pc yi resetliyeceğiz.
ve bu elektirk kesintilerine karşı ha bire yedekleme yapmak zorundayız.
yani diyelim ki 1-2 gün yedekleme yapmadınız ve bir şekilde firrbird yine tedaş'ın aksiliğine uğradı ve bozuldu. Bu yedek almadığınız 1-2 günlük veriler için dahi bir sürü uğraşacaksınız.
Buna daha sağlıklı çözümler bulmak lazım.
Saygılarımla...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Firebird özellikle transaction yönetimi gereği, elektrik kesintisi, sistem kilitlenmesi ve muadili sebeplerden en az etkilenen veritabanlarından birisidir.Bence yapınızda bir sorun :idea:

Kolay gele..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Muhtemelen programınız kapatılırken transaction commit yapılıyor. Sağlıklı bir yöntem değil. Tablolar arası veri bütünlüğü sağlandığında commit yapmalısınız. Dolayısıyla kullanıcınız işlemi kaydettiğinde, transaction commit gerçekleşmeli. Bu sayede veriler kalıcı olarak VT'ye yazılacaktır.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

yakgul yazdı:ancak bu firebirdin elektrik kesintilerinden bu denli etkilenmesi beni
kara kara düşündürüyor
Kara kara düşünmenize hiç gerek yok. Firebird'ün elektrik kesintilerinden en az etkilenen VT olduğunu Terminator bize açıklamıştı. Ben de teyit ediyorum. Programınızda Firebird'ü etkili ve doğru biçimde kullanıyorsanız elektrik kesintileri sizi endişelendirmeyecektir. Yedekleme ve güç kaynağı edinme, sağlıklı ve güvenilir çalışması istenen bir VT için gereklidir.
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Selam .Elektrik kesintisi ..Elektrik kesintisi.....Şaşıyorum ben bu işe önce "Güç kaynağı" diyeceğim sonrada ..... Bilgisayarınızda yaptığınız en son işlem,kayıt olabilir veya dosya çekiyor olabilirsiniz!!.....Elektrik kesilince o son işlemden etkilenirsiniz!..,,Firebird veya herhangi bir veritabanında da yaptığınız en son işlem neyse yani o anki kayıtttan etkilenirsiniz..yani vt uçmaz....veritabanı dosyanız (*.FDB veya neyse) aynen kalır ama bozulursa o tamamen proğramcının sağlam temel atmamasından kaynaklanır..ben proğram yaparken çok elektrik kesintisiyle karşılaştım.ama şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım veya yaşatmadım.Türkçesi: Firebird:=Elektrik kesintisi No;