timer kullanımı hakkında.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

timer kullanımı hakkında.

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

girilen bir parametrik değer sonucu sistemi kapatan bir program yazmak istiyorum. Daha doğrusu yazdım ama ben örneğin 18:30 olunca sistemi kapat sın istiyorum. Timer malum sistemi yoruyor. sistemi çok işgal etmeden timer kullanımı hakkında bir öneriniz varmı...

Teşekkurler
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

parametrik veriyi nereye yazacaksınız.
mesela edit1 e yazdığınızı varsayarsak

Kod: Tümünü seç

if edit1.text = timetostr(time) then
ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN,0); 
gibi bir kod işinize yarayabilir.

kolay gelsin.
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

http://www.torry.ru da Timer bileşenlari var. Ama sonuçta bu bileşenlerde ya WM_Timer mesajını kullanarak (Settimer, killtimer API leri ile) yada thread kullanarak bu işi hallediyorlar haliylede sisteme yine yük oluyorlar. Belki standart TTimer dan daha optimal koda sahip olan vardır içlerinde. Örneğin SimpleTimer TTimer dan daha light mış yazarı öyle diyor. Çünkü TComponent ten değil TObject ten türetilmiş. Kendinizde direk Win API ile bu işi yapabilirsiniz. Fakat Windows Timer ını kullanmak sistem kaynağı tüketiyor bundan kaçınmak zor (Calvert, Unleashed Delphi kitabında bundan bahsetmiş eski bir kitaptır).

Eğer hassasiyet çok önemli değil ise TObject.OnIdle mesajını kullanabilirsiniz. 5-10 dakkalık sapabilir ve nekadar sapacağıda belli olmaz.