comport dcd pininden sürekli veri alma?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kaptan
Üye

comport dcd pininden sürekli veri alma?

Mesaj gönderen Kaptan »

Selamlar.
ApdComPort1 bileşeni ile seri porttan bilgi alma programı yaptım. İnfrared alıcıdan bilgiler bilgisayara geliyor. Fakat programla alamıyorum.İnfrared alıcı sadece dcd pinine veriyi gönderiyormuş ve ordan sürekli döngü ile(poll) veriyi almalıymışım. Araştırmalarım sonucu bunu öğrendim.

Kod: Tümünü seç

var
I : Word;
C : Char;
S : String;
begin
S := '';
for I := 1 to Count do begin
C := ApdComPort1.GetChar;
case C of
#0..#31 : {ekrana bunlar gelmesin} ;
else S := S + C;
end;
end;
Memo1.Text:=memo1.Text+s;
end;
Normal bir veri bu şekilde alınabiliyor fakat sadece dcd pininden gelen bilgileri almak istiyorum. Nasıl alabilirim?
Teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

http://www.tldp.org/HOWTO/Serial-HOWTO-20.html#ss20.5
bu adreste DCD'nin ne işe yaradığını öğrenebilirsin. Senin duyumlarınla pek örtürmüyor. Modem bağlandığında karşı modeme bağlandım mesajını bilgisayara iletmek için external modemlerde kullanılan bir pin imiş. Tabiki yine akış denetimleri içinde kullanılabilir. Veri iletimi için de kullanılabilir sanırım ama çok zahmetli olacaktır. aç-kapa aç-kapa diye mesaj iletmek ve senkliniasyon tututurmak çok zordur.

Bence öğrendiğin bilgi hatalı. Belki şöyle bir şey olabilir. Kızıl ötesi cihazdan veri alabilmek için senin DCD pinini aktif etmek gerekir. Buda sanırım bağlantı için kullandığın kompanentte olmalı.

kolay gelsin.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Dcd pininin ne işe yaradığını biliyorum. Fakat infrared alıcıdan bilginin dcdden dediğim gibi gönderildiği söyleniyor. BEnce de olabilir. Çünkü birsürü seri port programı denedim hiçbirinde veri gidiyor gözükmüyor. Ama girder alabiliyor. Girderin de alma mantığını makaleyi yazan kişi o şekilde anlattı. Sen de dcdden sürekli veri almalısın dedi. Ben onun yalancısıyım.
Yaptığım istediğim olay kumanda ile bilgisayarı yönetmek. Girder ile yapılıyor fakat trial ve sonuçta kendi istediğim gibi olmuyor.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bu kumanda olayını bende daha önce yaptım. istersen uğraş ama dcd pin'ini kullanmıyor. oradan sadece transistörü ve alıcıyı beslemek için güç alıyor ve normal veri iletim pinini kullanıyor.bu iş için yazılmış açık kaynak kodlu winlirc uygulaması var. onu kullanabilirsin. veriyi almak çok zor olmaz belki ama önemli olan yine senkinizasyon problemi. Senin programının hızı sürekli değiştiğinden hangi tuşa basıldığını anlamak çok zor olacaktır. Anlattıklarımı anlaman zor olabilir bu nedenle winlirc kurup bir incele. zaten açık kaynak kodlu.

kolay gelsin.

(NOT: paralel portta sürekli bir pinden enerji alabilirsin ama comport'da bu mümkün değil kendin DCD yi açtırarak cihaza elektrik sağlaman gerekiyor.)
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Winlirc de kullandığım programlar arasında.
winlirce bidaha bakayım.Teşekkürler.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

winlirci tekrar denedim. Biraz kurcaladım çalıştı. Dediğin gibiymiş. veriyi alıyor. Fakat benim delphide yazdığım programda neden tık yok anlamadım.
Winlirci biraz daha inceleyeyim.
Çok teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

eğer winlirc'ı anladıysan istatistiksel bir analiz yaptığınında farkına varmışsındır. Bence veri bir şekilde alınır ama bunların analizini yapmak daha zor olacaktır. Winlirc C ile yazılıyor sanırım. Kodlarına bakarsan çözebilirsin belki. Kolay gelsin.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Teşekkürler.