mail-server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
htopdas
Üye

mail-server

Mesaj gönderen htopdas »

yaptığım programda mail göndermem gerekiyor,NMSMTP bileşenini kullandım ve bağlanması için
NMSMTP1.Host:=edit1.Text;
NMSMTP1.UserID:=Edit2.Text;
NMSMTP1.Connect;
kodunu kullandım ama makinamda mail-server kurulu olması gerekiyor hangi mail-serverları kullanabilirim birde Host ve UserID kısımlarına ne yazacağım.
ikut

Re: mail-server

Mesaj gönderen ikut »

htopdas yazdı:yaptığım programda mail göndermem gerekiyor,NMSMTP bileşenini kullandım ve bağlanması için
NMSMTP1.Connect;
kodunu kullandım ama makinamda mail-server kurulu olması gerekiyor hangi mail-serverları kullanabilirim birde Host ve UserID kısımlarına ne yazacağım.
Delphi versiyonun kaç bilmiyorum ama NM component seti indy componentleri tarafından crashlendi. Artık indy devridir. indy proojct diye aratırsan bulursun. içinde örneklerde var ayrıca bunun için mail server filan kurmanada gerek yok. indy kendiş içinde hallediyor olayı
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Doğrudan göndermek yerine IIS in smtp servisini kullanabilirsiniz. Gerekn güvenlik ayarlarını yapıp ağdaki tüm makinalarda çalışan uygulamalarınızın bu servisle mail göndermesini sağlayabilirsiniz. Program doğrudan smtp bağlantısı yapıp hedef adrese kendisi gönderecek olursa protokol bazında kolay çözümler bulsanız dahi, havuz yönetmek, ayrı bir thread de izlemek program açıldığında yarım kalanları bir daha göndermek gibi bir sürü işlemle uğraşmanız gerekecektir. IIS istemiyorum diyaene ise cygnus cygwin altında exim önerebilirim o çok daha stabil çalışacaktır.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
htopdas
Üye

Mesaj gönderen htopdas »

bundan sonra programı değiştiremem,projeyi cuma teslim edeceğim buna göre anlatırsanız sevinirim ıss de smtp server kurmayı daha ayrıntılı anlatırmısınız daha sonrada
host ve kullanıcı adına ne yazacağım
htopdas
Üye

Mesaj gönderen htopdas »

yardım edecek arkadaş yok mu
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

örnek olarak

host := 'mail.doruk.net.tr'
userid := 'ahmet2000@doruk.net.tr'
password := 'ahmet123'

bu desteği veren ücretli bir email hesabın varsa olabilir. Ücretsiz veren bilmiyorum