Merhaba
Fast Reportta göre kodu alanına göre gruplama yapıyorum ve listemde çıkıyor. ancak bu rapor 150 sayfa. ve excel alt toplamı gibi sadece grup toplamlarının yer alacağı 2. bir rapor daha hazırlamak istedim. masterdataband1 visible false yapıncada grup toplamlarım gitti.
kısaca Fast report ile nasıl sadece grup özet bantlarının yer aldığı bir tablo hazırlarım.... varsa bir yöntemini bilen yardımcı olursa sevinirim. yoksa tek tek hesaplatıp kodla yaptırıcam.
Saygılar
Fast report ve grup özeti
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fastreport ta EngineOptions'dan Double Pass ı true yaparsan. Rapor'un üzerinden ikikere geçilir. İlk geçişte masterdataband ın visible ini true ikinci geçişte false yaparsan belki böyle yapma şansın olabilir. Mesela ben dip toplamlarını bandın başına yazdırmak için buna benzer bir yol kullanıyorum.
Fastscript te veyahut delphide masterdataband'ın çiziminden önce çalıştırılan eventi bulup aşağıdaki gibi bir kod yazabilirsin.
Fastscript te veyahut delphide masterdataband'ın çiziminden önce çalıştırılan eventi bulup aşağıdaki gibi bir kod yazabilirsin.
Kod: Tümünü seç
if Engine.finalpass then // Raporun 2. değerlendirmesimi ?
begin
masterband1.visible := false;
end;
Merhaba
Uyumak üzereyken aklıma 2. bir sql ile yapmak geldi. Hem bu kod dahada hızlı çalışır. Yani select sum group by ile bir sql ve bunu raporlaak cillop gibi olur..undefined yazdı:Fastreport ta EngineOptions'dan Double Pass ı true yaparsan. Rapor'un üzerinden ikikere geçilir. İlk geçişte masterdataband ın visible ini true ikinci geçişte false yaparsan belki böyle yapma şansın olabilir. Mesela ben dip toplamlarını bandın başına yazdırmak için buna benzer bir yol kullanıyorum.
Kod: Tümünü seç
if Engine.finalpass then // Raporun 2. değerlendirmesimi ? begin masterband1.visible := false; end;
Öneri için sağol...