Dos dan Usb Yazıcıya Çıktı Verme Hakkında

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
supervisor
Üye

Dos dan Usb Yazıcıya Çıktı Verme Hakkında

Mesaj gönderen supervisor »

Merhaba Arkadaslar ;
Kendi Yazdigimiz ve pazarladigimiz Dos Ticari Programi USB Lazer ve Murekkepli yazicilara gonderemiyorduk... Fakat http://www.dosprn.com/ sitesinde bulunan DOSPRN adli programin işimize son derece yaradigi ve kullanisli oldugunu tespit ettik.. Programi siteden indirebilir Dos Programlarinizi USB yazicilardan çikti alabilirsiniz. Lisansli fiyati yaklasik 15 $ civarinda... Demo sürümünü kurup deneyebilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ben denedim işe yarıyor.. Sistemde kurulu USB yazıcıyı LPT portuna yönlendiriyor :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

way be sırf bu nedenden dolayı bir zaman dersanenin biri için lpt portlu lazer yazıcı aramıştım harıl harıl. bulduğum bi modelden 10 tane sipariş ettim. gelen yazıcıları kurduk. Ama malesef dosdan çıktı almaları için lpt olmaları yetmiyormuş. Dos desteği de olması lazımmış. Sonra Yazıcıları geri aldım ve başka bir model sipariş ettim mecburen :(
ne çile çektim o zaman. :duvar:
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

HP nin bir çok modelinde (en azından eskilerde) DOS ortamında çalışan ayarlama sihirbazı vardı. Orada yazı tipini currier new yapıp dot matrix gibi yazdırabiliyordum. Hatta ayarları programla gönderip istediğim boyutta yazdırabiliyorum.. Sadece font boyutlarının escape karakter leri için kitapçıklarına bakmak yeterli :wink: Yoksa LPT olması DOS tan yazmak için yeterli değil sözü sadece karakter kodları ile ilgilidir. Uygün üst-bilgi/header lar gönderilirse hiç bir sorun çıkmaz :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!