Merhaba Arkadaslar ;
Kendi Yazdigimiz ve pazarladigimiz Dos Ticari Programi USB Lazer ve Murekkepli yazicilara gonderemiyorduk... Fakat http://www.dosprn.com/ sitesinde bulunan DOSPRN adli programin işimize son derece yaradigi ve kullanisli oldugunu tespit ettik.. Programi siteden indirebilir Dos Programlarinizi USB yazicilardan çikti alabilirsiniz. Lisansli fiyati yaklasik 15 $ civarinda... Demo sürümünü kurup deneyebilirsiniz...
Dos dan Usb Yazıcıya Çıktı Verme Hakkında
- supervisor
- Üye
way be sırf bu nedenden dolayı bir zaman dersanenin biri için lpt portlu lazer yazıcı aramıştım harıl harıl. bulduğum bi modelden 10 tane sipariş ettim. gelen yazıcıları kurduk. Ama malesef dosdan çıktı almaları için lpt olmaları yetmiyormuş. Dos desteği de olması lazımmış. Sonra Yazıcıları geri aldım ve başka bir model sipariş ettim mecburen
ne çile çektim o zaman.

ne çile çektim o zaman.

HP nin bir çok modelinde (en azından eskilerde) DOS ortamında çalışan ayarlama sihirbazı vardı. Orada yazı tipini currier new yapıp dot matrix gibi yazdırabiliyordum. Hatta ayarları programla gönderip istediğim boyutta yazdırabiliyorum.. Sadece font boyutlarının escape karakter leri için kitapçıklarına bakmak yeterli
Yoksa LPT olması DOS tan yazmak için yeterli değil sözü sadece karakter kodları ile ilgilidir. Uygün üst-bilgi/header lar gönderilirse hiç bir sorun çıkmaz 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!