Sql ile Suni Field
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sql ile Suni Field
Merhaba.
SQL ile wiev ler oluşturuyorum.
basit bir bakiye listesi hazırlarken suni bir field oluşturmak istiyorum.
örneğin bakiye eksi olduğunda borçlu, artı olduğunda alacaklı yazacak bir field.
bunu db de barındırmak istemiyorum.
Mümkün mü?
Mümkünse Nasıl?
SQL ile wiev ler oluşturuyorum.
basit bir bakiye listesi hazırlarken suni bir field oluşturmak istiyorum.
örneğin bakiye eksi olduğunda borçlu, artı olduğunda alacaklı yazacak bir field.
bunu db de barındırmak istemiyorum.
Mümkün mü?
Mümkünse Nasıl?
Öncelikle merhaba;
veritabanında int olarak bir alan tanımla, veritabanında bakiye eksiye düştüğü zaman 0 artıya çıktığı zaman 1 olarak bu alana değer ver. Daha sonraki etapta tablonun oncalcfields alanına aşığıdaki kodu yaz.
Sanırım bu şekilde bir kod işini görür. Eğer yanlış anlayıp anlattıysam konuyu biraz daha açarsan yine yardımcı oluruz.
Kolay gelsin...
veritabanında int olarak bir alan tanımla, veritabanında bakiye eksiye düştüğü zaman 0 artıya çıktığı zaman 1 olarak bu alana değer ver. Daha sonraki etapta tablonun oncalcfields alanına aşığıdaki kodu yaz.
gibi bir kod ile yapabilirsin buradaki islem tabloya oluşturulmuş vt'de kayıtlı olmayan sadece işlem yapan bir alan.case sactiontableba.AsInteger of
0 : sactiontableislem.AsString := 'Borçlu';
1 : sactiontableislem.AsString := 'Alacaklı';
end;
Sanırım bu şekilde bir kod işini görür. Eğer yanlış anlayıp anlattıysam konuyu biraz daha açarsan yine yardımcı oluruz.
Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
çok teşekkürler poshet303
diğer arkadaşlar sizin de elinize sağlık.
olay budur.
diğer arkadaşlar sizin de elinize sağlık.
Kod: Tümünü seç
SELECT CARIAD, BORC, ALACAK, (BORC - ALACAK) AS BAKIYE, CASE WHEN ((BORC - ALACAK) > 0) THEN 'BORCLU' ELSE 'ALACAKLI' END
FROM CARIHAR
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Access
Access'e güvenip sorgulamayı güçlendirmeyi düşünmek büyük hata olur. SQL gücü sadece listeleme ve filtreden ibarettir.
Şaban Şahin AKMAN
"Anladım ki hiç kimse hiç kimse sen değil" diyosunuz yani.
bu durumda sağlam bir db şart...
elimin altında ms sql server 2000 var. ama basit projelerde bu db yi kullanmak istemiyorum. taşınabilirlik ve ucuzluk açısından mantıklı olmuyor.
kaç zamandır aklımda firebird kullanmak var. iyisi mi hemen başlayayım çalışmalara. peki şöyle sorayım. sql serverdaki rahatlığı yani sql komut rahatlığını firebird de de yaşayacak mıyım. yani kod daarcığı nedir firebirdün. hep kıyaslıyoruz forumda firebird ü övüyoruz. bu konuda gücü nedir firebirdün?

bu durumda sağlam bir db şart...
elimin altında ms sql server 2000 var. ama basit projelerde bu db yi kullanmak istemiyorum. taşınabilirlik ve ucuzluk açısından mantıklı olmuyor.
kaç zamandır aklımda firebird kullanmak var. iyisi mi hemen başlayayım çalışmalara. peki şöyle sorayım. sql serverdaki rahatlığı yani sql komut rahatlığını firebird de de yaşayacak mıyım. yani kod daarcığı nedir firebirdün. hep kıyaslıyoruz forumda firebird ü övüyoruz. bu konuda gücü nedir firebirdün?