Table içinde DATE tipi ile filtreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Table içinde DATE tipi ile filtreleme
Merhaba
VT içinde date tipinde bir alan var. Bu tabloyu bu tarihe göre filtrelemek istediğimde başarılı bir sonuç alamıyorum. denediğim yöntemler.
Tarihi stringe çevirdim not a valid date diyor. Tarih olarak verirsem tip uyuşmazlığı diyor. (string and date)
Şimdi normalde query ile yaparım yapmaya ve yaptımda. ama iş inada döndü neden tarihe göre filtreleme olmaz. Aradım forumda böyle bir soru var ama cevap yok.
Bilen varmı bunu
VT içinde date tipinde bir alan var. Bu tabloyu bu tarihe göre filtrelemek istediğimde başarılı bir sonuç alamıyorum. denediğim yöntemler.
Tarihi stringe çevirdim not a valid date diyor. Tarih olarak verirsem tip uyuşmazlığı diyor. (string and date)
Şimdi normalde query ile yaparım yapmaya ve yaptımda. ama iş inada döndü neden tarihe göre filtreleme olmaz. Aradım forumda böyle bir soru var ama cevap yok.
Bilen varmı bunu
Tarih formatında bir sorun vardır. VT nedir
Table ın filtreleme özelliği ile mi yapıyorsun yoksa sorguyu o şekilde mi yapıyorsun? Sorgu ile yapıyorsan parametre kullan
gibi..

Table ın filtreleme özelliği ile mi yapıyorsun yoksa sorguyu o şekilde mi yapıyorsun? Sorgu ile yapıyorsan parametre kullan

Kod: Tümünü seç
select alan1, alan2 from tablo
where tarih = :pTarih
...
Query.ParamByName('pTarih').AsDateTime := DataTimePicker.Date;
Query.Open;
...
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Merhaba
Query ile zaten hallettim hocam. Ben sadece table ile yapmayı merak ediyorum. VT dbisam. tarihi aradan noktaları atıp yıl ay gun 8 harf notasyonunda gonderdim olmadı. normal tarihi stringe cevirdim olmadı.rsimsek yazdı:Tarih formatında bir sorun vardır. VT nedir![]()
Table ın filtreleme özelliği ile mi yapıyorsun yoksa sorguyu o şekilde mi yapıyorsun? Sorgu ile yapıyorsan parametre kullan![]()
select alan1, alan2 from tablo where tarih = :pTarih
gibi..Kod: Tümünü seç
... Query.ParamByName('pTarih').AsDateTime := DataTimePicker.Date; Query.Open; ...
filtre bu...
yonetim=False and viztar<='''+tmptar2+' and viztar>='+tmptar1+''
Ama
yonetim=False and viztar<='''+tmptar2+' and viztar>='''+tmptar1+''''
şeklindede olmadı. quoted str ilede.
yap not a valid date diyor. yada tip uyuşmazlığı karşı date sen string eriyorsun gibi. dediğim gibi query ile zaten yaptım ama iş inada döndü.
saygılar
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Ah şu sorgular
Tablo.Filter:='yonetim=False and viztar<='''+tmptar2+' and viztar>='+tmptar1+''
Tablo.Filter:='yonetim=False and viztar<='''+tmptar2+''' and viztar>='''+tmptar1+''';
//tar1 ve tar2 tdatetime tipli değişkenler..
Tablo.Filter:='yonetim=False and viztar<='+QuoteStr(FormatDateTime(Format('MM%sdd%syyyy',[DateSeparator,DateSeparator]),tar2))+' and viztar>='+QuoteStr(FormatDateTime(Format('MM%sdd%syyyy',[DateSeparator,DateSeparator]),tar1))+';
Şaban Şahin AKMAN
Re: Ah şu sorgular
VT içinde 20060629 gibi tutulduğunu ontrol ettim buna uygun göndermeme rağmen gene olmadı. aslında benimki boş inat ama yinede öğrenmiş olmak için sormuştum. Query lerin gözünü seveyim ... Ah birde şu Join dertlerim olmasa.
Hocam şu şekilde bir fonksiyon yazabilirsin o zaman senin vt'den de 20060629 şeklinde yazan bilgi formda bu kod ile otomatik olarak 29 06 2006 olarak gelir.
Formda çağırırken ise kullanımı
Bu şekilde kullanabilirsin... 
function Tanafrm.donustur(tarih: tdate): string;
var
gun,ay,yil:word;
begin
DecodeDate(tarih,yil,ay,gun);
result:=CurrToStr(yil)+'-'+CurrToStr(ay)+'-'+CurrToStr(gun);
end;
donustur(dxdateEdit2.Date);

Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...