Dinamik Sonuç

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
loxka
Üye

Dinamik Sonuç

Mesaj gönderen loxka »

DBEdit1 in Onexıt ına

Kod: Tümünü seç

Form2.Table3KDVToplam.AsFloat:=(Form2.Table3ToplamTutar.AsFloat)*(Form2.Table3KDV.AsFloat)/100;
yazıp DBEdit2 ye sonucu alıyorum..

alıyorum almasınada tam sonucu almam için iki kere DBedit OnExıt Yapmam gerekiyor, ilkinde vermiyor sonucu.
Daha dinamik şekilde sonucu yazdırabilirim.
Fikirleriniz için Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

İstediğin olayın daha çabuk gerçekleşmesi için dbEdit'in onkeyup olayına yazarsan birebir sen yazarken o da hesaplama yapar....
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

hocam denedim ama yine aynı durumla karşılaştım biryerde bir anormallik var ama anlamış değilim ...
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam farklı bi formdaki tablodan mı hesaplama yaptırıyorsun. Eğer öyleyse yazdığın kodları bir kontrol et bir yerde hata yapıyorsun. Aşağıdaki kodu kullanarak bir de dene;

Kod: Tümünü seç

Table3KDVToplam.AsCurrency:=(Table3ToplamTutar.AsCurrency)*(Table3KDV.AsCurrency)/100;
şeklinde bir dene takıldığın yerden yine devam ederiz...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

Hocam teşekkür ederim bilgi için birşey daha sormak istiyorum.
Neden alanı AsCurrency olarak tanımlamak gerekti.
AsFloat olarak tanımlarken neden böyle bir hata versin?
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Bildiğim kadarı ile ve bu zamana kadar başıma gelen olaylarda parasal alanlar ile ilgili AsFloat problem çıkarabiliyor. O yüzden her zaman için currency yada AsCurrency kullanmak bence daha mantıklı...