alias hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- hakansozgen
- Üye
- İletişim:
alias hatası
Merhaba arkadaşlar.. Benim sorunum alias hatasının verilmemesi.. Önceden veritabanı olan bir projemi başka bir bilgisayarda denediğimde alias hatası veriyordu ve hangi aliası istediğini gösteriyordu. Bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Delphi yi tekrar yüklediğimde aynı projeyi açtığımda sadece hata raporu gönder diye bir ekran çıkıyor. Ama hangi aliası istediğini söylemiyor. Normalde herkes hata ekranı istemez ama bu hata ekranı beni bilgilendiriyordu. Bu hata ekranını nasıl çıkartabiliriz. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle merhabalar;
Hata ekranını şu anda nasıl verebileceğini tam olarak bilmiyorum ama oluşturmak istediğin Alias'ı nasıl öğrenebileceğini söyleyebilirim. Formda muhakkak database kullanmışsındır. Bu database'i aç ve orada alias yazan yerdeb oluşturmak istediğin Alias'ın ismini BDE Administrator'da tanımla ve gerekli yolun bağlantısını yap otomatik olarak programın çalışacaktır.
Takıldığın yerden yine yardımcı olmaya çalışırız... Kolay gelsin...
Hata ekranını şu anda nasıl verebileceğini tam olarak bilmiyorum ama oluşturmak istediğin Alias'ı nasıl öğrenebileceğini söyleyebilirim. Formda muhakkak database kullanmışsındır. Bu database'i aç ve orada alias yazan yerdeb oluşturmak istediğin Alias'ın ismini BDE Administrator'da tanımla ve gerekli yolun bağlantısını yap otomatik olarak programın çalışacaktır.
Takıldığın yerden yine yardımcı olmaya çalışırız... Kolay gelsin...

Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kod: Tümünü seç
try
//Aliası değiştirme kodları
except on E:Exception do
ShowMessage('Hata var. Gelen mesaj şöyle:' + #13 + E.Message);
end;