Treeview menu hazırlama dinamik
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Treeview menu hazırlama dinamik
S.a. Arkadaşlar.
Treeview de menü hazırlamak istiyorum. Fakat durum biraz farklı. Kullanıcı haklarına göre treeview deki menüleri oluşturmak istiyorum. Bunu yaptıktan sonra tabi treeview onclick altındaki kodları da çalıştırmam gerek bu konuda yardımcı olursanız dinamik oluşturulan treeview menülerindeki onclick kodlarını nasıl uyarlıyacam nasıl yapıcam...Şimdiden teşekkür ederim. iyi Çalışmalar
Treeview de menü hazırlamak istiyorum. Fakat durum biraz farklı. Kullanıcı haklarına göre treeview deki menüleri oluşturmak istiyorum. Bunu yaptıktan sonra tabi treeview onclick altındaki kodları da çalıştırmam gerek bu konuda yardımcı olursanız dinamik oluşturulan treeview menülerindeki onclick kodlarını nasıl uyarlıyacam nasıl yapıcam...Şimdiden teşekkür ederim. iyi Çalışmalar
S.A.
Hocam bence treview'da göstermek istediğin menüleri vt'de tutun. ve bunlara bir değer atayın. Her kullanıcı kendi kullanıcı adı ve şifresiyle girişte form'da kontrol edilir ve treview'da menüler diyelim ki 1 olanlar otomatik olarak treview'da görüntülenirler. Buradan formu açmak için aşağıdaki kod tarzı bir olay kullanabilirsiniz..
Mantık bu şekilde hocam umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin...
Hocam bence treview'da göstermek istediğin menüleri vt'de tutun. ve bunlara bir değer atayın. Her kullanıcı kendi kullanıcı adı ve şifresiyle girişte form'da kontrol edilir ve treview'da menüler diyelim ki 1 olanlar otomatik olarak treview'da görüntülenirler. Buradan formu açmak için aşağıdaki kod tarzı bir olay kullanabilirsiniz..
Kod: Tümünü seç
case TreeView1.Selected.AbsoluteIndex of
1 : if Kontrol(1) Then
Begin
sbtfrm.ShowModal;
End Else TreeView1.Items[0].AlphaSort := False;
End;
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Merhaba ,
TreeView in her bir Node si için StateIndex adında Integer bir özelliği vardır, siz VT nizde menü isimlerini ve Numaralarını tutun, TreeView i oluştururken StateInde özelliklerine ilgili menü kodunu atayın, gerekli procedureyi de şu şekilde sabitleyin,
şeklinde kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
TreeView in her bir Node si için StateIndex adında Integer bir özelliği vardır, siz VT nizde menü isimlerini ve Numaralarını tutun, TreeView i oluştururken StateInde özelliklerine ilgili menü kodunu atayın, gerekli procedureyi de şu şekilde sabitleyin,
case Treeview.Selected.StateIndex of
1:
2:
3:
. .. . . .
end;
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Vkamadan s.a. eyvalla hocam stateindex işimi görür büyük ihtimalle...Menulere vereceğim id lere göre zaten form ve program ve alt program tanımlamalarında kulanncağım id leri bu stateindexe göre ayarlarsam sıkıntı çıkmandyacak ozaman. Veritabanında kullanıcıya verdiğim haklara göre menulerde hangi no tanımlıysa o noya göre menüleri oluşturabilirim dinamik olarak. Buraya kadar anladım.
Fakat bundan sonraki işlemde bu dinamik oluşturulan treeviewdeki münelerin on click olayına form açılımlarını nasıl yyerleştirecem bunu tam kavrayamadım. Bu konudada yardımcı olursanız memnun olurum.
Teşekkür ederim iyi Çalışmalar
Fakat bundan sonraki işlemde bu dinamik oluşturulan treeviewdeki münelerin on click olayına form açılımlarını nasıl yyerleştirecem bunu tam kavrayamadım. Bu konudada yardımcı olursanız memnun olurum.
Bu şekilde yetkilendirme işlemini bende kullanıyorum ama Jedi bileşenlerinin treeview nesnesi ile. Bu treeview içinde checkbox kullnabiliyorsun. Bütün formlarını treeview içine at. Checked olanları vt de 1 yaparsın.
yani
(bo kodu for döngüsüne sokarsan sorun çıkmıycaktır)
gibi bir kod işini görecektir. olmazsa bütün kodu göndereyim ama bende form sayısı ve yetkilendirme daha karışık olduğu için pek anlıycağını zannetmiyorum.Çok karışık bi kod.
yani
if jvtreeview1.items[i].checked then
table1Form1.asboolean:=true;
gibi bir kod işini görecektir. olmazsa bütün kodu göndereyim ama bende form sayısı ve yetkilendirme daha karışık olduğu için pek anlıycağını zannetmiyorum.Çok karışık bi kod.
Programınızda örneğin, Hesap Kartı , Hesap Hareketi ve Raporlama die üç modül olsun, Hesap Kartı 1 nolu , Hesap Hareketi 2 nolu Raporlama 3 nolu Stateindex temsilci değerlerine sahip olsun. Sizin Treeview in OnClick yordamına yazacağınız kod bütün Stateindex değerlerini içerecek şekilde olmalı , yani,delphist yazdı: Fakat bundan sonraki işlemde bu dinamik oluşturulan treeviewdeki münelerin on click olayına form açılımlarını nasıl yyerleştirecem bunu tam kavrayamadım. Bu konudada yardımcı olursanız memnun olurum.
case Treeview.Selected.StateIndex of
1:frHesapKart.ShowModal;
2:frHesapHareket.ShowModal;
3:frRapor.ShowModal;
end;
Umarım anlatabilmişimdir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Treeview (dinamik)
S.a arkadaslar
benimde treeview ile ilgli bir sorum olacaktı arama yaptım istedigim bilgiye ulasamadım buraya yazmak daha dogru olur diye düşündüm
delphi 7 ile mysql veritabanı kullanarak küçük bir raporlama uygulaması gelistirmeye çalışıyorum
veri tabanına ip adresi ile baglanıp ilgili taplodan şehir isimleri medya isimleri gibi bilgileri çekip treeview içinde listelettim daha sonra şehir isimlerinden bir yada daha fazlası seçilerek rapor kayıtlarının tutuldugu tabloda iller_id alanı seçilen ilin id numarası olan verileri cekmek istiyorum. Bu uygulamayı asp ile web tabanlı olarak yaptım programdan ufak birde ekran görüntüsünü http://88.247.199.171/treeview.htm bu urlye attim yapmak istedigim sey her il adı önüne aspde yaptıgım gibi birer checkbox atıp checkboxlarada illerin id sini atamak.
Bunun için treeviewde her ilin adını olustururken birde checkbox create etmem mi gerekiyor. Dinamik bi yapıda olması gerekiyor. Delphide daha çok yeniyim nasıl yapmam gerektigi hakkında kücük bi bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
benimde treeview ile ilgli bir sorum olacaktı arama yaptım istedigim bilgiye ulasamadım buraya yazmak daha dogru olur diye düşündüm
delphi 7 ile mysql veritabanı kullanarak küçük bir raporlama uygulaması gelistirmeye çalışıyorum
veri tabanına ip adresi ile baglanıp ilgili taplodan şehir isimleri medya isimleri gibi bilgileri çekip treeview içinde listelettim daha sonra şehir isimlerinden bir yada daha fazlası seçilerek rapor kayıtlarının tutuldugu tabloda iller_id alanı seçilen ilin id numarası olan verileri cekmek istiyorum. Bu uygulamayı asp ile web tabanlı olarak yaptım programdan ufak birde ekran görüntüsünü http://88.247.199.171/treeview.htm bu urlye attim yapmak istedigim sey her il adı önüne aspde yaptıgım gibi birer checkbox atıp checkboxlarada illerin id sini atamak.
Bunun için treeviewde her ilin adını olustururken birde checkbox create etmem mi gerekiyor. Dinamik bi yapıda olması gerekiyor. Delphide daha çok yeniyim nasıl yapmam gerektigi hakkında kücük bi bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
s.a.
@KnoppiX
treeview yerine checlistbox kullanabilirsin.
birde treview ile ilgili birşey söylemek istiyorum.
Treeview de node ların data özelliği var. filitreleme vs. işlemleri için bu özelliği kullanabilirler.
data ya pointer atayarak istenilen tipte veri saklayabilirsiniz.
kolay gelsin.
@KnoppiX
treeview yerine checlistbox kullanabilirsin.
birde treview ile ilgili birşey söylemek istiyorum.
Treeview de node ların data özelliği var. filitreleme vs. işlemleri için bu özelliği kullanabilirler.
data ya pointer atayarak istenilen tipte veri saklayabilirsiniz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
@aslangeri
yardımınız için teşekkür ederim. Uygulamadan kullanacagım ana kategoriler sabit oldugu ıcın sanırım checklistboxta istedigim gibi birsey yapabilirim öneriniz icin tekrar tesekkurler fakat bir sorum daha olacak
seklinde secenek ekleyebiliyoruz sanırım ama ben sadece secenek degil de her secenek icin arkaplanda bir id deger saklamasını istiyorum
mesela item1 ve item3 secildiginde bana item1 in degeri olarak 45 item3 ün degeri olarak 72 sonucunu dondurmesı gerekiyo ve ben bu id numaraları ile sorgulama yapabilmeliyim.
Kısacası vtden isimleri item olarak checklistboxa ekleyip ve o itemin degeri olarakta eklenen kayıtın id numarasını nasıl ekleyecegimi kucuk bi kodla soyleyebilirmisiniz.
yardımınız için teşekkür ederim. Uygulamadan kullanacagım ana kategoriler sabit oldugu ıcın sanırım checklistboxta istedigim gibi birsey yapabilirim öneriniz icin tekrar tesekkurler fakat bir sorum daha olacak
CheckListBox1.Items.Add(item1);
mesela item1 ve item3 secildiginde bana item1 in degeri olarak 45 item3 ün degeri olarak 72 sonucunu dondurmesı gerekiyo ve ben bu id numaraları ile sorgulama yapabilmeliyim.
Kısacası vtden isimleri item olarak checklistboxa ekleyip ve o itemin degeri olarakta eklenen kayıtın id numarasını nasıl ekleyecegimi kucuk bi kodla soyleyebilirmisiniz.
s.a.
vt deki değerleri tutmak için items.add yerine additem kullanıyoruz.
daha sonra seçili olan elemandaki veriyo okumak için
böylelikle seçili olanların id seini almış olursunuz.
kolay gelsin.
vt deki değerleri tutmak için items.add yerine additem kullanıyoruz.
CLBEvdekiler.AddItem(qmud.fieldbyname('adi').AsString+' '+qmud.fieldbyname('soyadi').AsString,
Tobject(qmud.fieldbyname('artan').asinteger));
for i:=0 to CLBEvdekiler.Items.Count-1 do
begin
if CLBEvdekiler.Checked[i] then
Begin
showmessage(inttostr((integer(CLBEvdekiler.Items.Objects[i]))));
End;
end;
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
bu kadar kasmaya gerek varmı acaba ..bende treview menu kullanıyorum projemde fakat tüm kullanıcılarda tüm menüler gözüküyor.Ancak mesela kullanıcı yeni stok kartı' nı tıkladığında kullanıcı yetkisi yoksa "Kullanıcı Yetki Hatası" diye bir mesaj gösterip işlemi durduruyorum.Bana daha pratik ve stabil geliyor.
- sarp_halit
- Üye
- İletişim: