firebird embed ve db şifreleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
Mesajlar: 382
Kayıt: 04 Mar 2004 09:46
Konum: K.çekmece / İstanbul
İletişim:

firebird embed ve db şifreleme

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

s.a.
Projede, read only db kullanıyoruz. Bu yüzden server client tarzı bir şeye ihtiyacımız yok. Şu an ado jet kullanıyoruz. Bunun yerine embed firebird kullanmayı düşünüyoruz. Ama bildiğim kadarı ile Firebird 3.0'a kadar db şifreleme(crypt) yok gibi. Yanlış da biliyor olabilirim. Şimdiki sürüm ile(2.0) db'yi dağıttımız kullanıcıların harici olarak kullanımını engellemiz gerekiyor. Mdb'de bunu yapabiliyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?

vesselam.
ng
Üye
Mesajlar: 192
Kayıt: 01 Mar 2004 11:49
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

MDB de bunu nasıl yapıyorsun ? Acess şifreleri genellikle kolayca kırılıyor. Eğer ille şifrelemek istiyorsan, verileri şifreleyerek kaydetmek belki bir çözüm olabilir? Ben veri tabanındaki gerekli alanları (lisansnumarası,kullanıcıkodu ) gibi alanları şifreleyerek kayıt ediyorum. Okurken de kendim çözümleyip gerekli karşılaştırmaları yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
Mesajlar: 382
Kayıt: 04 Mar 2004 09:46
Konum: K.çekmece / İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Access şifreleri kırılsa da şifreleme yapılabiliyor. Şifreli bir şekilde kaydetmek de bir çözüm elbette. Ama basit bir cracker bile senin programındaki şifrelemeni çözebilir. Şuan tek çare olarak basti bir db engine yazmaya karar verdik. Read only olacağından bizim için sadece index performansı önemli olacak.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7603
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Evet dediğiniz gibi şifreleme olayını 2.0'da biraz daha iyileştirdiler ama 3.0'a kadar hala DB'de saklanamıyor.

Ama ufak bir numara ile db'nizi koruma altına alabilirsiniz. Forumda bir arkadaş vermişti ve ben de denemiştim. Cidden işe yarıyordu. Bir ROLE ekliyordunuz vs. detayları çok hatırlamıyorum. Sanırım mucit arkadaşımız vermişti.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4322
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
sanırım @mussimsek asagidaki linkten bahsediyor.
viewtopic.php?t=1272&highlight=
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
Mesajlar: 382
Kayıt: 04 Mar 2004 09:46
Konum: K.çekmece / İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Teşekkür ederim deneyeceğim.
Cevapla