s.a.
Projede, read only db kullanıyoruz. Bu yüzden server client tarzı bir şeye ihtiyacımız yok. Şu an ado jet kullanıyoruz. Bunun yerine embed firebird kullanmayı düşünüyoruz. Ama bildiğim kadarı ile Firebird 3.0'a kadar db şifreleme(crypt) yok gibi. Yanlış da biliyor olabilirim. Şimdiki sürüm ile(2.0) db'yi dağıttımız kullanıcıların harici olarak kullanımını engellemiz gerekiyor. Mdb'de bunu yapabiliyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?
vesselam.
firebird embed ve db şifreleme
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
MDB de bunu nasıl yapıyorsun ? Acess şifreleri genellikle kolayca kırılıyor. Eğer ille şifrelemek istiyorsan, verileri şifreleyerek kaydetmek belki bir çözüm olabilir? Ben veri tabanındaki gerekli alanları (lisansnumarası,kullanıcıkodu ) gibi alanları şifreleyerek kayıt ediyorum. Okurken de kendim çözümleyip gerekli karşılaştırmaları yapıyorum.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Access şifreleri kırılsa da şifreleme yapılabiliyor. Şifreli bir şekilde kaydetmek de bir çözüm elbette. Ama basit bir cracker bile senin programındaki şifrelemeni çözebilir. Şuan tek çare olarak basti bir db engine yazmaya karar verdik. Read only olacağından bizim için sadece index performansı önemli olacak.
Evet dediğiniz gibi şifreleme olayını 2.0'da biraz daha iyileştirdiler ama 3.0'a kadar hala DB'de saklanamıyor.
Ama ufak bir numara ile db'nizi koruma altına alabilirsiniz. Forumda bir arkadaş vermişti ve ben de denemiştim. Cidden işe yarıyordu. Bir ROLE ekliyordunuz vs. detayları çok hatırlamıyorum. Sanırım mucit arkadaşımız vermişti.
Kolay gelsin.
Ama ufak bir numara ile db'nizi koruma altına alabilirsiniz. Forumda bir arkadaş vermişti ve ben de denemiştim. Cidden işe yarıyordu. Bir ROLE ekliyordunuz vs. detayları çok hatırlamıyorum. Sanırım mucit arkadaşımız vermişti.
Kolay gelsin.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim: