Raporlama ve Query kullanımı konusunda

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

Raporlama ve Query kullanımı konusunda

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba arkadaşlar

Program yazarken mutlaka bir data module kullanıyorum. Her tablo için bir query componentim var bunlarla ilgili kayıtları seç getir değiştir vs kullanıyorum.

Sorum şu ; Raporlama için aynı dosyadan kayıt çeken 2. bir query kullansammı kullanmasammı. bunun bana getirisi götürüsü ne olur. Örneğin bir dosyaya bağlı query i sırf rapor için değiştirdim programa o rapor çalışırkan ağdan bağlanan diğer kullanıcıyı bu etkilermi. (Gerçi exe ilk başta uygun bir değer atıyor ama)... Birde tabii rapor için sql i kullandıktan sonra sql i eski değerine getirme yükümlülüğü var...

Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılar
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam..bahsettiğin konu kişiye veya projenin durumuna göre değişiklik gösterir.genel programcılık tekniği raporlama için ayrı query kayıt,silme,değiştirme için ayrı query kullanmak yönünde.neden dersen eğer programında örneğin: qry1 adindaki dataset'i hem stok kartı kaydı yapmak hemde stok kartları listesi raporu almak için kullandığını varsayarsak böyle bir durumda kullanıcı yeni stok kartı açarken varolan stok kartlarını listeleyemez.kısaca buna benzer problemlerden dolayı programın DOS daki gibi aynı anda farklı modüllerde çalışamaz.ağdaki pc'leri etkilermiye gelince bir exe deki datasetin durumu hem aynı PC'de çalıştırılan aynı exe yi hemde ağdaki başka PC'yi etkilemez.
ikut

Merhaba

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

Merak ettiğimde buydu. Bu durumda rapor için ayrı bir query kullanmalıyım; peki bu queryden datayı alan datasource aynımı olmalı farklı olabilrmi;

(valla bir data source daha ekleme zor değilde merak ettim şimdi. ne farkeder anlamında)

saygılar
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

Aynı data source nasıll olacaktaa iki tabloda yada query kullnmayıı düşünüyorsunn bizdee ogrensek?
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

spoke25 yazdı:Aynı data source nasıll olacaktaa iki tabloda yada query kullnmayıı düşünüyorsunn bizdee ogrensek?
Datasourcexx.dataset:=xyz;