Web'deki MySQL e Delphiden Bağlantı....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
asymetrics
Üye

Web'deki MySQL e Delphiden Bağlantı....

Mesaj gönderen asymetrics »

Arkadaşlar merhaba;

Şöyle bir Projem var;
Yapacağım Stok ve cari takip programına web den yani mysql den veri almak ve göndermek istiyorum.
örneğin programda dataları gönder dedğimde web deki mysql in table lerine veriyi yazacak
yada webden güncelle dediimde webdeki mysql table den verileri getirip ekrana yazacak.
örneğin web de satılan ürünlerin fiyatları yazıyor ve bu fiyatlarda bir mysql table inda yazıyor olsun,ben delphideki programda fiyatları değiştirip gönder dediğimde mysql table ina giriş yapıp değerleri değiştirecek gibi vb... web de ki site için php ve mysql kullanılacak
sadece web e veri göndermek için delphide yazdığım program kullanılacak

yardımlarınız için teşekkürler...
mceL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mceL »

MySQL'e bağlantı için ZEOS bileşen setini kullanabilirsiniz. Sunucuda mysql'e bağlanabilecek ip adresini belirtmelisiniz. Eğer sabit bir ip varsa kullanılacak makinada yalnızca onu belirtebilirsiniz. Eğer yoksa, her seferinde yeni bir ip olacağı için tüm ip'lere sunucuyu açmalasınız. Ayarlar için sunucunuza başvurmalısınız. Benim kullandığım sunucuda 'CPanel' üzerinden ayarlama yapılabiliyor. Tüm ip'lere bağlantı vermek için '%' yazıyorum.

Yerel çalışmayıp net tabanlı olacaksa program başka bir sorun yok. Eğer güncelleme mantığı ile çalışacaksa 'replication' projelerini incelemelisiniz birde.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mt_mustafa
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mt_mustafa »

Opın Sors bi Komponent :) . Mysql Veri Tabanına Bağlantı yapabiliyosunuz. Sadece Delphi ve Mysql ile sınırlı değil Bu komponent. Aşağıdaki dilleri ve VT olarakda Mssql gibi alternatifler var

http://prdownloads.sourceforge.net/zeoslib/ Burdan indirebilirsiniz
GNU GPL Lisanslı
İsmi Zeos Db

cbuilder5
cbuilder6
delphi5
delphi6
delphi7
delphi9
kylix2
kylix3
lazarus

Bunları destekliyo ;)

Buradan da indirebilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

güvenlik için; açık kaynaklı bileşenleri ve özgür yazılımları sadece resmi sitesi veya oradan yönlendirilen yardımcı serverlar üzerinden indirin :!:
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mt_mustafa
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mt_mustafa »

@mege hocama iyi niyetli msjından dolayı tşk ediyorum.

Mesajımda öncelikle SF deki linkini verdim.
SF yi daha önce bilmeyen biri için ilgili paketi bulmak ve indirmek biraz zor, Yardımcı olma açısından daha önce indirdiğim, kurduğum ve kullandığım paketini koymuştum siteye. Gerekli belge ve izinlerle TRSource.Org bir açık kaynak kod sitesi olacaktır. Yine arkadaşların içinin rahat etmesi açısından virus tarama programından geçirmeleri iyi olur.
trsource.org hakkındaki gelişmeleri yakında beraberce göreceğiz...