selamün aleyküm arkadaşlar
benim bir obstetri kartı projem var bu projede hastalar belirli aralıklarla kontrole geliyor ve ilk gelişinde adres tel gibi bilgileri alıyorum.Ancak ikinci ve daha sonraki gelişlerinde bu bilgilerin tekrar edilmemesini yani database den gelmesini istiyorum.Bu nasıl olur acaba yardımcı olursanız sevinirim.
kayıt çağırma yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi 7 kullanıyorum
veritabanı olarak dbase for windows kullanmaktayım
tablolarda hastanın adı soyadı tarih ve kişisel birkaç bilgi var.hasta kontrole belirli tarih aralıklarında gelecek bende sadece kontrole geldiği tarihi ve kontrolde çıkan bazı test sonuçlarını değiştirecem diğer kişisel alnlarda bir değişiklik yapmadan veritabanından ilk girilen bilgileri almak istiyorum
veritabanı olarak dbase for windows kullanmaktayım
tablolarda hastanın adı soyadı tarih ve kişisel birkaç bilgi var.hasta kontrole belirli tarih aralıklarında gelecek bende sadece kontrole geldiği tarihi ve kontrolde çıkan bazı test sonuçlarını değiştirecem diğer kişisel alnlarda bir değişiklik yapmadan veritabanından ilk girilen bilgileri almak istiyorum
Kayıt aldığın formda hastanın önce adı sonra soyadı ve sonrada diğer bilgileri alıyorsundur.
Kullanıcı adını yazar sonra da soyadını. soyadını yazdığı edit in exit olayıda
isim ve soy isme göre veri tabanında aratırsın ve diğer bilgileri otomatik alır getirirsin.
aynı isim ve soy isimde bir den fazla kayıt varsa kullancını doğru olan kaydı seçmesi içinde farklı bir form hazırlar onu çağırır kullanıcaya seçtirirsin.
Kolay gelsin
Kullanıcı adını yazar sonra da soyadını. soyadını yazdığı edit in exit olayıda
isim ve soy isme göre veri tabanında aratırsın ve diğer bilgileri otomatik alır getirirsin.
aynı isim ve soy isimde bir den fazla kayıt varsa kullancını doğru olan kaydı seçmesi içinde farklı bir form hazırlar onu çağırır kullanıcaya seçtirirsin.
Kolay gelsin