Delphi & MySQL ConnectionTimeOut
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi & MySQL ConnectionTimeOut
delphi ve Mysql kullandığım (delphi 7, mydac comp, mysql 4.1.20)
projemde belli bir süre işlem yapmayınca, sonra bir query uzerinde işlem yapmaya kalkınca Lost Connection hatası alıyorum..
bunun için timeout değerini arttırdım olmadı..
if mycon.connected da false olmuyor.. yanı baglantı tumden gitmiyor .. ama lost connection hatası alıyorum..
nasıl çözebilirim..
projemde belli bir süre işlem yapmayınca, sonra bir query uzerinde işlem yapmaya kalkınca Lost Connection hatası alıyorum..
bunun için timeout değerini arttırdım olmadı..
if mycon.connected da false olmuyor.. yanı baglantı tumden gitmiyor .. ama lost connection hatası alıyorum..
nasıl çözebilirim..
İnsanca.... Pek insanca....
usta dataları serverdan çekiyorum... localimde mysql var ama kullanmıyorum.. yanı bazen mysql kurulu olmayan bilgisayarda bile çalışıyorum..
Mydac componenti sayesinde.. onun bin dizinin içinde mysql ile ilgili .bpl dosyaları var..
server ın mysql versiynu 4.1.19-standard..
Mydac componenti sayesinde.. onun bin dizinin içinde mysql ile ilgili .bpl dosyaları var..
server ın mysql versiynu 4.1.19-standard..
sorun devam ediyor..
bitmedi..
bütün kullandığım bileşenleri mysql dahil yeniledim..
delphi yi mi yeniden kurayım.. biraz mantıklı gelmedi..
belli bir süre bekledikten sonra herhangi bir işlem yapmaya kalkınca
"lost connection to Mysql server during query" ..
(Delphi 7, MyDAC 4.3, Mysql 4.2)
bitmedi..
bütün kullandığım bileşenleri mysql dahil yeniledim..
delphi yi mi yeniden kurayım.. biraz mantıklı gelmedi..
belli bir süre bekledikten sonra herhangi bir işlem yapmaya kalkınca
"lost connection to Mysql server during query" ..
(Delphi 7, MyDAC 4.3, Mysql 4.2)
mydac kullanıyorsan ki kullanıyorsun dll dosyası ile hiç uğraşmayacaksın dll ile işin yok bu bir.
ikinci konu ki bu senin esas sorunun, bence bu senin networkün ile alakalı bağlantın gidip geliyor bence ve tabi connection kopuyor. tavsiyem başka bir networkte yazılımını denemen.
uzun süredir mydac kullanıyorum bu sorunla hiç karşılaşmadım. bunun mydac ile ilgisi yok.
ikinci konu ki bu senin esas sorunun, bence bu senin networkün ile alakalı bağlantın gidip geliyor bence ve tabi connection kopuyor. tavsiyem başka bir networkte yazılımını denemen.
uzun süredir mydac kullanıyorum bu sorunla hiç karşılaşmadım. bunun mydac ile ilgisi yok.
cevapları biraz daha detaylı inceledim de bir yerde tavsiyemi denediğine benzer bir cevap vermişsin.
eğer başka bir networkde de aynı sorunu yaşamışsan başka bir şey soracağım sana. mydac'ın lisanslı mı, eğer kırık ya da trial kullanıyorsan ondan da kaynaklanabilir. bu adamlar trial versiyonu bilinçli olarak sorunlu dağıtıyorlar.
eğer başka bir networkde de aynı sorunu yaşamışsan başka bir şey soracağım sana. mydac'ın lisanslı mı, eğer kırık ya da trial kullanıyorsan ondan da kaynaklanabilir. bu adamlar trial versiyonu bilinçli olarak sorunlu dağıtıyorlar.