Delphi & MySQL ConnectionTimeOut

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Delphi & MySQL ConnectionTimeOut

Mesaj gönderen berken »

delphi ve Mysql kullandığım (delphi 7, mydac comp, mysql 4.1.20)
projemde belli bir süre işlem yapmayınca, sonra bir query uzerinde işlem yapmaya kalkınca Lost Connection hatası alıyorum..
bunun için timeout değerini arttırdım olmadı..
if mycon.connected da false olmuyor.. yanı baglantı tumden gitmiyor .. ama lost connection hatası alıyorum..
nasıl çözebilirim..
İnsanca.... Pek insanca....
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

server kendini restliyor olabilir. Timeout ile alakası yok sanırım. Bende uzun zamandır MySQL kullanıyorum şimdiye kadar timeout hatası vermedi. Kullandığın dll mysql versiyonunla uyumsuz olabilir. mysql 4.1 klasöründe yer alan mysqllib.dll dosyasını bağlantı için kullanmayı dene.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

usta dataları serverdan çekiyorum... localimde mysql var ama kullanmıyorum.. yanı bazen mysql kurulu olmayan bilgisayarda bile çalışıyorum..
Mydac componenti sayesinde.. onun bin dizinin içinde mysql ile ilgili .bpl dosyaları var..
server ın mysql versiynu 4.1.19-standard..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

hangi companenti kullanıyor olursa ol dll dosyasına ihtiyacın vardır. eğer makinana mysql kurduysan system32 klasörüne mysqllib.dll dosyasını kopyalamıştır. Bu dll leri bulup sil. sadece kendi exenin bulunduğu klasöre dll'i koy. böylece versiyon problemi oluşmaz.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

libmysql.dll dosyası var... bir kaç yerde ancak sistem klasorunda ya da delphi lib path lerde godeterilen adreslerde değil..
yani delphinin görüp kullanabileceği bir yerde değil.. ilgisi var mıdır bunu silmenin..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

companent otomatik olarak system32 klasörüne bakıyor delphi ile alakalı değil zaten. Bence alakalı olabilir. Ben veri tabanında timeout ayarı hiç yapmadığım halde 2-3 saat sonra bile veri tabanından düşmediğine eminim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Zeos bileşenleri bildiğim kadarıyla bu libmysql.dll i kullanıyor. Bahsettiğin bu bileşenler de bunu kullanıyorsa geçerli/bulunabilir bir yerde olması gerekir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

mydac kullanan var mı
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

sorun devam ediyor..
bitmedi..
bütün kullandığım bileşenleri mysql dahil yeniledim..
delphi yi mi yeniden kurayım.. biraz mantıklı gelmedi..

belli bir süre bekledikten sonra herhangi bir işlem yapmaya kalkınca

"lost connection to Mysql server during query" ..
(Delphi 7, MyDAC 4.3, Mysql 4.2)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Bir öneri de benden, programını paketle ve ne delphi ne de MySQL kurulmuş olan, her ikisinden de TEMİZ bir sistemde deneme yap. Sonuç aynı mı irdele.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

deniyorum..
ordada aynı hataları veriyor
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

süreyle alakalı olduğunu sanmıyorum.. çünkü bazen 15 dakkada hata vermezken bazen 10 saniyede lost connection oluyor ..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bilgisayarında kullandığın firewall benzeri bir program hataya neden olabilir. Durup dururken timeout vermemesi gerekir. Daha yeni bir mysql sürümüyle dene istersen. uygunsa uygulamanı ve dataları bir siteye yükle indirip biz deneyelim birde.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

mydac kullanıyorsan ki kullanıyorsun dll dosyası ile hiç uğraşmayacaksın dll ile işin yok bu bir.

ikinci konu ki bu senin esas sorunun, bence bu senin networkün ile alakalı bağlantın gidip geliyor bence ve tabi connection kopuyor. tavsiyem başka bir networkte yazılımını denemen.

uzun süredir mydac kullanıyorum bu sorunla hiç karşılaşmadım. bunun mydac ile ilgisi yok.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

cevapları biraz daha detaylı inceledim de bir yerde tavsiyemi denediğine benzer bir cevap vermişsin.

eğer başka bir networkde de aynı sorunu yaşamışsan başka bir şey soracağım sana. mydac'ın lisanslı mı, eğer kırık ya da trial kullanıyorsan ondan da kaynaklanabilir. bu adamlar trial versiyonu bilinçli olarak sorunlu dağıtıyorlar.