calculated alana detail tablosubdan veri hesaplama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
unforgiven
Üye

calculated alana detail tablosubdan veri hesaplama

Mesaj gönderen unforgiven »

Ön celikle herkese merhaba;
sitede aradım fakat tam olarak istediğim cevabı bulamadım. master tablomda calc alan mevcut fakat bualana ver atarken master tabolsuna baglı details1 tablosunda bulunan bir alanın son kaydına gidip aradan aldıgı alanı hesaplayarak calc alanına ataması gerekiyor.
yani
details.last;
master.fieldbyname('calc').asfloat:=bugunku_tarih -details.fieldbynama('tarih').asdatetime;
fakat bu işlem bir turlu gercekleşmedi. alanlar hep bos. ayrıca master tabolsunun oncalcfiel olayında bu işlemi gercekleştirirken details tablosunun acık olmadıgı hatası veriyor fakat zaten program derlenirken tablolar open olarak derleniryor bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekur ederim...
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Selam, Float değişkene DateTime alan ataması yapıyorsunuz bunu anlayamadım.

Birde calc field oluşturduğun table'nin Autocalc 'ını True yaptın mı?
unforgiven
Üye

autocal true evet , float olmasının sebebi iki tarih farkını bulmak fakat asıl mesele details tablosunun acık olmadıgına dair hata vermesi, buna benzer baska details tablolarından da veri alı hesaplama yaptıyorum fakat hata veriyor tablo acık degil seklinde
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

details tablosunun gerçekten açık olduğuna emin misin?

mesela forma bir grid koyup, gridin datasource'una detail ds 'yi bağlayıp her hangi bir satıra gidip bir butona basmak suretiyle bu işi yaptır deneme amaçlı olarak.

ve dbgridde kayıtları gördüğüne emin ol :!:

İkinci olarak ta aklıma gelen master table , detail table'den önce create ediliyor olabilir mi acaba ( eğer farklı formlarda iseler bu olabilir, bunuda kontrol edin)
unforgiven
Üye

evet acık, F8 ile tek tek baktım datamodul un oncreate olayına bıle master tablosunun oncalc olayından sonra gidiyor.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

calculated field'ın tipi float 'mı?