Proximity kart okuyucudan bilgi okuma,

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Burhan_ast
Üye

Proximity kart okuyucudan bilgi okuma,

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Arkadaslar merhaba,

Elimde 1 adet, Proximity kart okuyucu ve kartlar var, okuyucudan hangi kartin okundugunu nasil alabilirim, ornek var ise gonderebilirseniz sevinirim,

saygilar

Burhan cakmak
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Burada özellikleri bulunan kart okuyucusu için herhangi bir seriport/comport dinleyici ile yazacağın basit bir programla okutabilirsin. Gerekli ayarlamaları (baudrate, sanırım 2400, vs.) yaptıktan sonra HyperTerminal programı ile de basitçe okutabilirsin :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
mero
Üye

Mesaj gönderen mero »

Proximity kart okuyucularla ilgili 2 proje yaptım 4 farklı cihaz kullandım. Cihazların hepside RS232/ComPort ile haberleşiyordu. rsimsek hocamın yazdığı gibi baudrate gibi cihazın kullandığı özellikleri ayarlarsan hyper terminal den dinlersin. muhtemelen cihaz sana saat ve kartın ID numarasını gönderir.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

mero yazdı:Proximity kart okuyucularla ilgili 2 proje yaptım 4 farklı cihaz kullandım. Cihazların hepside RS232/ComPort ile haberleşiyordu. rsimsek hocamın yazdığı gibi baudrate gibi cihazın kullandığı özellikleri ayarlarsan hyper terminal den dinlersin. muhtemelen cihaz sana saat ve kartın ID numarasını gönderir.
Merhaba
elimde cs 200 barkod okuyucu var ama online değil yani 500 arkod okuyup aktarabiliyormuş ama kitapçığında protokolü yok. bu protolü otomatik deneye yanıla tespit etmenin bir yolu varmıdır. yani bir test programı parametreleri kendi değiştirip deneye yanıla bulacak bir program
mero
Üye

Mesaj gönderen mero »

Bu iş için bildiğim bir test programı yok. Ama internetten baktım CS 200 diye bir barcode scanner göremedim. Symbol CS 2000 var muhtemelen seninkide bu.
bunun için gerekli protokoller symbol ün sitesinde var. verileri almak için ara programıda vardır.

Protokol: ftp://symstore.longisland.com/Symstore/ ... 45102a.pdf
Site: http://live.symbol.com/legacy_manuals/s ... dheld.html
ikut

Mesaj gönderen ikut »

mero yazdı:Bu iş için bildiğim bir test programı yok. Ama internetten baktım CS 200 diye bir barcode scanner göremedim. Symbol CS 2000 var muhtemelen seninkide bu.
bunun için gerekli protokoller symbol ün sitesinde var. verileri almak için ara programıda vardır.

Protokol: ftp://symstore.longisland.com/Symstore/ ... 45102a.pdf
Site: http://live.symbol.com/legacy_manuals/s ... dheld.html
Aynı yeri buldumda proxyde FTP yetkim yoktu... İnternet cafeden indireyim bari

Saygılar
Kullanıcı avatarı
ikurt07
Üye
İletişim:

Re: Proximity kart okuyucudan bilgi okuma,

Mesaj gönderen ikurt07 »

herkeze iyi çalışmalar.. bu soru araya giren bir sorudan dolayı kaynamış.
bu konu çözüm buldumu aynı sorun bende de var
CVAPIV01.dll adlı bir dll kullanıyor ancak dll in içeriğini bilmiyorum