Farklı Database Restore Etmek

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Farklı Database Restore Etmek

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;

Sevkiyat isminde bir Database var bunu backup ile yedek olarak alıyorum ve aynı databaseye sorunsuz restore yapabiliyorum fakat.

Iplik_Sevkiyat isimli databaseme Sevkiyat databasemi restore edemiyorum.

Rstore yaparken options database seçeneğinden Restore As kısmıyla oynadım ama yinede

Kod: Tümünü seç

You Are attempting to overwrite an exsting database.
Check the force restore over existing database options to
Uyarı msj alıyorum.

Saygılarımla
Teşekkür Ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen naile »

Options ' da "Force restore over existing database" özelliğini seçerek dene bi de.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba Naile Hanım;

Force seçeneğindede işaretlediğimde 5-6 satırlık bir hata msj veriyor dosya yoluyla alakalı sanırım diğer seçenekleride denedim ama olmuyor bir türlü.

Bu konu hakkında döküman bulma şansım varmı acaba.

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen naile »

mdb ve log dosyasının pathini değiştirip dene bence, ben bu şekilde denedim oldu çünkü. Elimde buna dair bir döküman yok maalesef.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Üzerine restore etmek istediğin VT'yi önce sil (tabi önemli ise önce yedeğini al) bilahare diğer yedeği o VT adına restore et (pathleri vs. düzgün tanımlayarak). Büyük bir ihtimalle pathlerde bi çakışma var veya olmayan bir klasöre veya sürücüye tanımlılar (data ve log dosyalarının pathleri).

İyi çalışmalar.