Merhabalar,
Pazar sabahı sizleri rahatsız ediyorum. Freereport kullanmaya karar verdim sebebi ise yazdırılacak yazının iki yana yaslanma olayını qrepotta yapamamamdan dolayı.
Sorunum şu;
bir master tablom var, birde buna bağlı detail tablom var. Raporlama işleminde üstten altı satır (misalen) ana tablodan veri geliyor. arada detail tablodan sayısı belli olmayan satırda veri geliyor. bu mastere bağlı kişi sayısı. bu detail tablonun altına yine master tablodan veri gelecek yani detail veri arada olacak. freereporta masterdata bandı koyuyor ve üzerine mastertablodan gelecek verileri koyuyorum bu bandın altına detali data bandı koyuyorum. görünmesini istediğim alaların memolarını koyuyorum ve ardından bir masterdata band daha koyuyorum ve uzun yazı yani rapor verisini barındıracak memoyu koyuyorum.
sorun burada başlıyor. qreportta subdetail band ile detail tabloda mastere bağlı verileri alt alta dökebiliyordum ama freereportta bunu birtürlü beceremiyorum. ya alttaki masterband başka sayfaya kayıyor yada detaliband taki veri tek satır görünüyor. geceden bu yana uğraşıyorum olmuyor. kafam durdu para verip fastreport alıcam ama onunda demo sürüm denemesini yapmak istediğimde frxclass.dcu bulunamadı hatası alıyorum. ilgili dcu yu dosyaları içinde bulamadım ve bu sorunu aşamadım.
anlayacağınız çıkmazdayım. freereport ta bana master/detail rapor hazırlamayı anlatabilecek(kör cahil birine anlatılır gibi) arkadaşım olursa sevinirim. zira forumda bulamadım, googlede de "freereport kullanımı" diye arattığımda sonuç dönmedi.
teşekkür ve saygılarımla.
FreeReport' ta master/detail olayı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
FreeReport' ta master/detail olayı
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

FastReportu tekrar kurdum ve .dcu hatası oluşmadı, master detail işlemini yaptım. kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.